Správy

Nitra chce rozhýbať školákov: Podporiť ich prišiel aj bývalý tenista Karol Kučera

Základná škola Tulipánova v Nitre mala špeciálnu návštevu. S deťmi sa na ukážkovej hodine zvítal bývalý slovenský profesionálny tenista a dlhoročný reprezentant v Davis Cupe Karol Kučera.

Ilustračný obrázok k článku Nitra chce rozhýbať školákov: Podporiť ich prišiel aj bývalý tenista Karol Kučera
Zdroj: Roman Oravec

Nitru navštívil splnomocnenec vlády pre šport, a kedysi jeden z najlepších tenistov sveta, Karol Kučera. S vedením mesta zavítal aj na jednu nitrianskych základných škôl.

Hlavnou témou stretnutia bolo rozšírenie programu Tréneri v škole zo súčasných piatich základných škôl v Nitre na ďalšie, s víziou obsiahnutia všetkých základných škôl v meste od roku 2023. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Nitry Marek Hattas.

Prečítajte si tiež

Karol Kučera

Cieľom programu je podľa radnice rozhýbať na hodinách telocviku všetky deti hravou formou. "Považujem za dôležité podchytiť vzťah detí k pohybu už na prvom stupni základných škôl. V nižšom veku tak dostanú šancu získať pozitívne návyky a v prípade záujmu sa môžu na druhom stupni rozhodnúť pre konkrétny šport,“ povedal na stretnutí Karol Kučera.

Program Tréneri v škole je zameraný na skvalitnenie a zatraktívnenie hodiny telesnej a športovej výchovy zážitkovým spôsobom výučby, budovaní pozitívneho vzťahu k športu a prehĺbenie záujmu detí o šport a zároveň aj rozvíjanie ich všestrannej pohybovej gramotnosti na prvom stupni základných škôl.

Deti sa predviedli

Okrem oficiálneho rokovania si Karol Kučera v sprievode primátora Nitry a zástupcov radnice pozrel aj ukážkovú hodinu na základnej škole Tulipánova.

„Na naše decká bola radosť pozerať a zo svojej pozície môžem povedať, že rozšírenie programu na ďalšie školy v Nitre má moju plnú podporu,“ povedal primátor Marek Hattas.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne témy

❤️ TRÉNERI V ŠKOLE - VIAC POHYBU PRE NAŠE DECKÁ Dnešná doba zvádza deti tráviť čas pri tabletoch a mobilných...

Posted by Marek Hattas - primátor Nitry on Wednesday, May 18, 2022

NITRIANSKY KRAJ Dnes som prijal pozvanie na Zš Tulipánová Akadémia v Nitre a Katolícku spojenú školu sv. Vincenta de...

Posted by Karol Kucera on Wednesday, May 18, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM