Lucia Lauková Správy

Nitra by mohla mať 5 nových nabíjacích staníc pre elektromobily: Nebudú bezplatné

O prenájme pozemkov pod stanicami rozhodnú mestskí poslanci. Pozrite sa, na ktorých miestach by mohli nabíjacie stanice vyrásť.

Ilustračný obrázok k článku Nitra by mohla mať 5 nových nabíjacích staníc pre elektromobily: Nebudú bezplatné
Zdroj: TASR

V Nitre by už čoskoro mohlo vyrásť päť nových nabíjacích staníc pre elektromobily. Plánuje ich vybudovať Západoslovenská energetika (ZSE), a. s. O prenájme pozemkov pod stanicami budú mestskí poslanci rozhodovať na svojom rokovaní 21. júna.

Miesta nabíjacích staníc

Nové nabíjacie stanice by podľa plánov ZSE mali vyrásť na parkovisku pri zimnom a futbalovom štadióne, pri poliklinikách na sídliskách Klokočina a Chrenová, na parkovisku oproti areálu Univerzity Konštantína Filozofa na Dražovskej ulici a na parkovisku Mestského úradu Nitra.

Budú spoplatnené

„Stanice vybudované v spolupráci s mestom Nitra budú prevádzkované ZSE. Nabíjanie elektromobilov je v súčasnosti bezplatné, ZSE však pripravuje spoplatnenie tejto služby. Každá nabíjacia stanica bude súčasťou celoeurópskeho navigačného systému,“ informovala radnica.

V Nitre je v súčasnosti jedna nabíjacia stanica pre elektromobily. Na parkovisku na Wilsonovom nábreží ju už viac ako šesť rokov prevádzkuje spoločnosť Východoslovenská energetika, a. s.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM