Správy

Nitra bude opäť o čosi lepšie miesto pre život: Radnica podporí 10 projektov

Nitrianska radnica podporí všetkých desať víťazných projektov, ktoré sa uchádzali o dotáciu v rámci grantového programu Mením Moje Mesto.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bude opäť o čosi lepšie miesto pre život: Radnica podporí 10 projektov
Foto: Rastislav Búgel

Program spravuje Nitrianska komunitná nadácia (NKN), financovaný je z participatívneho rozpočtu mesta.

V tomto roku doň občianske združenia i neformálne skupiny občanov prihlásili 29 projektov. Verejnosť z nich na základe internetového hlasovania vybrala desať.

„Vzhľadom na momentálnu nepriaznivú situáciu s pandémiou COVID-19 a jej dosahmi na mesto Nitra, o schválení a spôsobe financovania víťazných projektov rozhodovali mestskí poslanci na svojom mimoriadnom rokovaní 26. mája. Napokon bude podporených všetkých desať víťazných projektov, z toho osem bude finančné prostriedky z grantu čerpať v roku 2020 a dva, na žiadosť predkladateľov, v roku 2021,“ informovala NKN.

Grant z participatívneho rozpočtu získa projekt letného kina i zámer Chrenová žije. Dotácie pôjdu aj na športové projekty Klokočina street workout ihrisko, Rozhýbeme všetky deti, Dobudovanie a rozvoj hokejbalového areálu či Streetball – Nový olympijský šport z ulice.

Financie získa aj Rozárium v Botanickej záhrade, zámer na vybudovanie komunitného kompostoviska a projekty Spolu recyklujeme, teda sme a Poď na piknik.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM