Šport Správy

Nitra bola Európskym mestom športu: Uskutočnili sa stovky športových podujatí

Titul Európske mesto športu priniesol vlani do Nitry stovky rôznych podujatí, do ktorých sa zapojili tisícky rekreačných športovcov. Podľa radnice išlo celkovo o 350 aktivít, ktoré mesto podporilo sumou takmer 45 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bola Európskym mestom športu: Uskutočnili sa stovky športových podujatí
94
Galéria

Podľa slov Andreja Jančoviča z mestského úradu bolo hlavným cieľom zapojiť do podujatí všetky vekové kategórie obyvateľov mesta. „O každú aktivitu bol zo strany verejnosti záujem, ale najväčší, s takmer dvojtisícovou účasťou, zaznamenal Športový deň detí. Na druhom mieste bol Pribinov pohár s 1500 športovcami. Na Detskej Tour Petra Sagana súťažilo 700 detí,“ uviedol Jančovič.

Radnica zorganizovala aj tradičné športové podujatia v behu, atletických disciplínach, cyklistike, stolnom tenise, karate, šachu, korčuľovaní, gymnastike, futbale, plávaní a v ďalších druhoch športu. „Mestu sa tiež podarilo do Nitry priniesť aj európske a svetové športové podujatia, napríklad majstrovstvá sveta v hokejbale juniorských kategórií či preteky Okolo Slovenska aj s najlepším vrchárom Tour de France Julianom Alaphilippom, ktorý na podujatí zvíťazil,“ informoval Jančovič.

Nitra sa ako Európske mesto športu zamerala aj na podporu športovania v základných a materských školách. Deti sa učili korčuľovať, plávať či správne udrieť tenisovou raketou. Magistrát okrem toho zakúpil do materských i základných škôl aj gymnastické a loptové vybavenie.

Foto: ilustračné

Ako vyzeral dojazd jednej z etáp pretekov Okolo Slovenska, ktorý sa uskutočnil v Nitre? Pozrite si to vo videu!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM