Nie je sekaná ako sekaná: Táto špecialita s pečienkami vás určite zaujme
Všetci vieme, že sekanú je najlepšie spraviť doma:) Máme pre vás ale taký recept, že toto jedlo sa posúva do novej dimenzie. No a tá slaninka vnútri...
Špeciálna sekaná s kuracími pečienkami
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pečienok,
- 150 g ovsených vločiek K-Classic jemných,
- 100 ml šľahačky,
- 2 vyšľahané bielky,
- 100 g strúhanky,
- 1 stredne veľký pór,
- 100 g údenej slaniny na kocky,
- soľ, majoránku, čierne korenie, olej na potretie formy
Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland
Postup:
Pečienky najemno nasekáme alebo pomelieme, pridáme soľ, korenie, tiež
vločky, slaninu, nakrájaný pór, strúhanku, šľahačku, majoránku a
dôkladne premiešame.
Úplne nakoniec zamiešame vyšľahané bielky; veľmi jemne, aby sa nám sneh nestratil. Zmes dáme do hranatej formy natretej olejom a posypanej ešte ďalšou strúhankou (nie je nevyhnutné) a upečieme na 180 Stupňov Celzia 40 – 50 minút.
Treba skúšať suchou špajdlou, aby boli pečienky prepečené.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
Foto: Ilustračné