Správy

Víkendovým plošným testovaniam v Nitre je koniec: Nahradia ich trvalé odberné miesta

Mesto Nitra už víkendové plošné testovanie zabezpečovať nebude. Obyvatelia sa budú môcť testovať priebežne počas týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Víkendovým plošným testovaniam v Nitre je koniec: Nahradia ich trvalé odberné miesta
44
Galéria
Foto: Roman Oravec / Zdroj: Mesto Nitra

V Nitre sa počas najbližšieho víkendu budete môcť bezplatne otestovať na mobilných odberných miesta (MOM), ktoré v meste vznikli na základe výzvy ministerstva zdravotníctva. Odberné miesta už nezriadilo mesto, ale súkromné spoločnosti.

„Nárazové víkendové testovanie nie je udržateľné kapacitne, ani materiálne. Aj preto vítame výzvu ministerstva zdravotníctva, ktorá umožnila vznik súkromných MOM. V Nitre ich máme momentálne viac ako dvadsať, fungovať budú minimálne šesť, niektoré sedem dní v týždni a mali by byť schopné pokryť záujem o testovanie všetkých obyvateľov mesta,“ hovorí primátor mesta Marek Hattas.  

Zoznam mobilných odberných miest v Nitre nájdete TU!

Pripravujú mapu

  O ich fungovaní bude informovať radnica. „Odbor komunikácie a propagácie pripravuje prehľadnú mapku, kde budú všetky MOM aj s fotkami, s otváracími hodinami a prípadnými zmenami tak, aby mal obyvateľ neustále aktuálne informácie,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.  

S aplikáciou nepočítajú

Obyvatelia Nitry si počas nárazových víkendových testovaní zvykli na mobilnú aplikáciu TrustOne. Ministerstvo zdravotníctva podľa poradcu pre komunikáciu Henricha Vargu s použitím aplikácie nepočíta. „Technologicky to bude, bohužiaľ, krok späť. Roky drancovania štátneho IT sa ukazujú aj v tomto prípade,“ podotkol primátor Hattas.

„Napriek tomu, že ministerstvo zdravotníctva robí všetko pre hladký priebeh, pri nábehu MOM by mali obyvatelia počítať s menšími či väčšími komplikáciami, preto bude v niektorých prípadoch potrebná trpezlivosť,“ dodáva Varga.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Plošné testovanie v Nitre
44
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM