Lucia Lauková Kultúra

Neskutočný talent pod Zoborom: Len 29-ročný kaderník je majstrom sveta i Európy

Má exotické meno, žije v našom meste, ale najmä, má zlaté ruky. Hovoríme o kaderníkovi Seanovi Kasumovičovi, ktorý je niekoľkonásobným majstrom sveta i Európy. Medzi jeho klientmi sú aj známe mená.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočný talent pod Zoborom: Len 29-ročný kaderník je majstrom sveta i Európy
9
Galéria
Zdroj: Sean Kasumovič

Sean Kasumovič je kaderník a niekoľkonásobný držiteľ titulu majstra sveta a Európy vo svojom remesle. Má 29 rokov a ako nám prezradil, už 8 rokov žije v Nitre. Jeho meno neznie cudzokrajne náhodou. Rodným mestom mladého Seana je Detva, no jeho otec pochádza z Bosny a Hercegoviny. Ako sám kaderník dodáva, mamina je Slovenka ako repa.

So svojím nesporným talentom sa mu darí preraziť aj vo svete. Dôkazom je nespočet cien a víťazstiev zo svetových súťaží. My sme boli zvedaví, ako sa k týmto úspechom dopracoval a čím nás ešte prekvapí.

Ako si sa stal kaderníkom?

Kaderníkom som sa stal tak, že som v tom vyrastal, keďže moja mamina je kaderníčka a odmala som s ňou trávil veľa času v jej salóne. Na to, že aj ja chcem byť kaderník som prišiel až v ôsmej triede na základnej škole. Dovtedy som uvažoval nad rôznymi profesiami ako napríklad archeológ, stomatológ atď. . Študoval som vo Zvolene a po skončení štúdia som chodil na súkromné tréningy do Nemecka.

Ako dopadli tvoje prvé súťaže

Moja prvá súťaž nebola moc aj úspechom lebo som skončil štvrtý a bolo to v roku 2006 v Trenčíne. Prvý úspech som však zožal hneď na druhej súťaži v Bardejove, kde som v ten istý rok získal prvé miesto.

Kedy sa dostavili väčšie úspechy?

Nasledovalo množstvo súťaží v rámci Slovenska a postupne po niekoľkých rokoch som začal chodiť aj na medzinárodné. Získal som viacero titulov majstra Slovenska a následne aj európske a svetové tituly a tie boli zároveň aj najväčšie.

Cestuješ vďaka svoju remeslu po svete?

Áno, cestujem po celom svete, keďže súťaže sa konajú stále niekde inde. Zážitkov je mnoho, hlavne z príprav na súťaž. Keďže na súťaže sa češe do časového limitu, tak posledné týždne pred súťažou musím stále zrýchľovať svoje tempo aby som účes stihol v danom limite dokončiť, čo je veľký adrenalín a z toho obdobia je aj najviac zážitkov. Stretávam sa tam s množstvom ambicióznych kreatívnych ľudí a s množstvom profesionálov.

Aká je tvoja klientela

Robil som už vlasy množstvu známych ľudí, hlavne keď som ešte pôsobil v Bratislave, ale zostalo mi zopár vytrvalcov, ktorí za mnou chodia aj do Nitry, ako napríklad Katka Knechtová, Eva Cifrová, Kuly a Vlado Vondrák.

Prezraď nám svoje ambície?

Mojim najbližším cieľom je dosiahnuť na tohtoročných majstrovstvách sveta aj s mojim tímom čo najlepšie umiestnenie a keďže tam nejdem iba ako súťažiaci ale aj ako tréner ukrajinského národného tímu, tak samozrejme aby uspeli aj oni. Do budúcna by som sa chcel medzinárodne venovať príprave kaderníkov na súťaže.

V priloženej galérii si môžete pozrieť prácu šikovného kaderníka Seana Kasumoviča

Neskutočný talent pod Zoborom: Len 29-ročný kaderník je majstrom sveta i Európy
9
Galéria
Zdroj: Sean Kasumovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM