Kultúra

Nemáte plán na VÍKEND? Nitra ponúkne festival na hrade aj podujatia pre DETI

Prvý júnový víkend sa bude v Nitre konať množstvo podujatí. Veselo bude na Nitrianskom hrade aj na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte plán na VÍKEND? Nitra ponúkne festival na hrade aj podujatia pre DETI
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , Dnes24.sk

TRUCK COUNTRY

piatok a sobota, 2. a 3. júna, Letisko Janíkovce

V Nitre sa v piatok začne dvojdňové podujatie Truck Country. Jeho súčasťou budú silné nablýskané ťahače a vystúpenia hudobných interpretov a skupín. V piatok sa môžete tešiť na kapely Ontario, RuNa, Dr. Zetor a večer zakončí Palo Drapák. V sobotu o 14.00 zahraujú HEĽENINE OČI. Tešiť sa môžete aj na tanečnú country skupinu Madison, kapelu Pengagi či bubnovú show CAMPANA BATUCADA. Pripravený bude aj bohatý sprievodný program ako Slovakstrongman, súťaž vo varení gulášu, diskotéka či jumping párty. Deti do 130 cm majú vstup zadarmo, s možnosťou vyšantiť sa na detských atrakciách. Vstupné 15 eur.

Kniežacie dni

piatok a sobota, 2. a 3. júna od 10:00 do 22:00, na Nitrianskom hrade a v okolí, Nám. J. Pavla II.

Nitriansky hrad s podhradím budú od 2. do 3. júna patriť histórii. Dobový spolok Satyros tu počas Kniežacích dní predstaví život v ranom stredoveku. Slávnostné otvorenie festivalu je naplánované na 14. hodinu. Ako uviedli organizátori, prvý deň Kniežacích dní ponúkne predstavenie historických skupín, turnaj bojovníkov i zápolenie v hode polenom. Vo večerných hodinách sa bude konať bitka stredovekých bojovníkov. Po nej bude nasledovať rekonštrukcia obradu slnovratu, súťaž v pití piva a koncert kapely Varkocs. Druhý deň Kniežacích dní otvorí rekonštrukcia ranostredovekého trhu s otrokmi. Nasledovať budú turnaje v lukostreľbe, vystúpenia sokoliarov, ukážky stredovekých bojov a ďalšie sprievodné podujatia. Festival ukončia večerné koncerty kapiel Valar a Strigôň.

THE YOUNIVERSE

piatok, 2. júna od 20:00 do 22:00 v Music A Cafe – OC Centro

Kapela The Youniverse hrala na najväčších slovenských festivaloch ako je napríklad Pohoda a Grape. V piatok si zoskupenie budete môcť vypočuť naživo aj v Nitre. Vstupné na mieste bude 10 eur.

Deň detí v SPM 2023

sobota, 3. júna od 9:30 do 17:30 v Slovenskom poľnohospodár­skom múzeu

Návštevníci sa môžu tešiť na jazdu detským elektrickým vláčikom a jazdu vlakom Nitrianskej poľnej železnice. Chýbať nebude prehliadka skanzenu, ohnisko a prehliadka hasičov. Pripravené budú aj tvorivé dielne s MK Zobor a súťaž v kosení kosou (Kosenie pod Zoborom). Vstup na podujatie je bezplatné, jazda vlakom, vláčikom a prehliadka skanzenu je spoplatnená podľa platného cenníka. Vstup je cez bránu B5, Dlhá 95.

Deň detí na námestí

sobota, 3. júna na Svätoplukovom námestí

V sobotu 3. júna sa bude na Svätoplukovom námestí oslavovať Medzinárodný deň detí. Mesto pripravilo „deň plný zábavy s bohatým programom“. Program bude prebiehať aj v Poľnohospodárskom múzeu, do ktorého bude premávať turistický vláčik. Program na námestí sa začne o 14:00 hodine a potrvá do 18:00. Deti sa môžu tešiť na zábavné stanovištia, vystúpenie tanečnej školy, divadelné predstavenie aj nitrianske mažoretky. Okrem toho nebudú chýbať ukážky činnosti hasičov aj polície. Od 8:30 bude na Svätoplukovom námestí prebiehať aj futbalový turnaj Futbal v meste.

Deň detí na bicykli

sobota, 3. júna od 10:00 do 12:00, zraz na parkovisku Jesenského ulica

V sobotu je v rámci osláv Dňa detí pripravená aj bezplatná prehliadka pre cyklistov. Zraz bude o 10.00 h na parkovisku Jesenského ulica. Trasa pôjde z Jesenského, popri rieke, pri Chrenovskom moste, cez Ul. B.Slančíkovej, na Triedu A.Hlinku cez Dlhú pri Slovenského poľnohospodárske múzeum v Nitre. Nie je potrebné vopred sa prihlásiť.

Deň detí v DAB

sobota, 3. júna od 14:00 do 18:30 v Divadle Andreja Bagara

Divadlo A. Bagara bude súčasťou bohatého programu Medzinárodného dňa detí, ktorý usporadúva Mesto Nitra na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. O 14.00 h na pódiu na pešej zóne uvedú herci a živá kapela výber piesní z inscenácie Zlatá lýra. Pripravené budú aj interaktívne súťaže, podujatia, divadelné predstavenie pre deti či vystúpenia detí. O 17.00 h poteší všetkých divákov rozprávka Robin Hood vo veľkej sále DAB. Po nej bude nasledovať autogramiáda s účinkujúcimi herečkami a hercami, detská recepcia a množstvo darčekov.

Viac tipov na podujatia nájdete na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM