Správy

Lekárka z Nitry je nominovaná na titul Slovenka roka: Patrí k absolútnej špičke

Kandidátkou na titul Slovenka roka je aj prednostka Očnej kliniky vo Fakultnej nemocnici Nitra Dagmar Kutnárová.

Ilustračný obrázok k článku Lekárka z Nitry je nominovaná na titul Slovenka roka: Patrí k absolútnej špičke
Zdroj: FN Nitra

Nitra sa môže pochváliť špičkovou lekárkou. Dagmar Kutnárová, označovaná aj ako kráľovná mikrochirurgie oka, pracuje ako prednostka očnej kliniky vo Fakultnej nemocnici v Nitre.

Celý život zasvätila optike a očnému lekárstvu. Jej úspešnú kariéru si všimla aj komisia ankety Slovenka roka, ktorá ju nominovala na zisk titulu v kategórii zdravotníctvo.

Prečítajte si tiež

Práca ako poslanie

„Vybudovala úspešný ekonomický model kliniky s najmodernejším technickým vybavením. Pracuje dlhé roky ako vysokoškolský pedagóg na Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, venuje sa prednáškovej a publikačnej činnosti a je krajským odborníkom v oftalmológii,“ stojí v nominácii.

Jej poslaním a naplnením života je mikrochirurgia oka a pomoc ľuďom na skvalitnení ich života záchranou a zlepšovaním zraku.

Nemocnica je hrdá

Svoju lekárku podporila aj nitrianska nemocnica. „Sme hrdí na lekárov, ktorí pracujú v našej nemocnici. Prednostka očnej kliniky MUDr. Dagmar Kutnárová, PhD, MPH patrí k absolútnej špičke v mikrochirurgii oka. Nepochybne o tom svedčí aj nominácia na Slovenku roka 2023 v oblasti zdravotníctvo,“ reagovala nemocnica na sociálnej sieti.

Mená víťaziek sa dozvieme 23. júna počas slávnostného galavečera, ktorý sa uskutoční v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave. Ocenené Slovenky roka získajú bronzovú sochu od sochárky Jany Brisudovej, striebornú medailu od Českej mincovne SK so svojim menom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Sme hrdí na lekárov, ktorí pracujú v našej nemocnici. Prednostka očnej kliniky MUDr. Dagmar Kutnárová, PhD, MPH patri k...

Posted by Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka on Thursday, June 1, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM