Lucia Lauková Správy

Návrh postaviť FOTOPOINT na Pyramíde vyvolal rozruch: Vznikla aj petícia

Nápad postaviť fotopoint na Pyramíde je zatiaľ len v prípravnej fáze, no už vyvolal vlnu kritiky. Niektorí obyvatelia sú proti.

Ilustračný obrázok k článku Návrh postaviť FOTOPOINT na Pyramíde vyvolal rozruch: Vznikla aj petícia
15
Galéria

Na sociálnych sieťach sa v uplynulých dňoch rozbehla ostrá debata k fotopointu na Pyramíde. Aj keď je projekt len v začiatkoch a ešte nie je isté či sa bude realizovať, už vyvolal vlnu nevôle.

Proti zámeru bola vytvorená aj petícia. Jej autorom je Mário Šturdík známy zo skupiny Ortodoxní Nitrančani.

Prečítajte si tiež

Kto je iniciátorom?

Mesto o iniciatíve vytvoriť fotopoint na Pyramíde vie, ale nič konkrétne zatiaľ neschválilo. Za nápadom stojí Zoborský skrášľovací spolok.

„Myšlienka fotopoint Zobor je v prípravnej fáze. Nemáme súhlasné stanovisko ani majiteľov pozemkov, správcu katastra, ochranárov. Ak niekto zo spomínaných povie NIE, je celá vec vybavená a debata s verejnosťou o niečom na čo nemáme súhlas bezpredmetná,“ reagoval na sociálnej sieti Andrej Berkéš, predseda Zoborského skrášľovacieho spolku.

Fotopoint mal byť podľa jeho slov miestom fotenia pre turistov. „Aby sme sa po 30 rokoch posunuli a urobili z nášho Zobora naozaj krásne miesto. Nie je dôvod tú petíciu trošku prerobiť?“ pýta sa Berkéš.

Jeden aj Na Vŕšku

Podľa hovorcu mesta je všetko vo fáze diskusií. „V Nitre sa niekoľko rokov hovorí o téme fotopointov na siedmich pahorkoch mesta a tento projekt je už dlhodobo v strategických dokumentoch mesta pre oblasť cestovného ruchu. Viackrát bola téma otvorená a prebehli pracovné stretnutia na tému prezentácie 7 pahorkov mesta, ako jednej z jedinečností Nitry. Spomínaný projekt na Pyramíde je len štádiu návrhu. Súbežne s tým sa rieši aj projekt fotopointu Na Vŕšku, ktorý bude realizovaný NOCR,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ako bude fotopoint Na Vŕšku vyzerať a kde presne bude umiestnený, sme sa nedozvedeli. „Všetko je v štádiu rokovaní a riešenia, komunikujeme s Mestom Nitra. V podstate ešte ani to umiestnenie nie je definitívne, máme vytipované lokality, ale nechcem predbiehať,“ povedala Dana Póčiková z NOCR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

K našej petíciji (https://www.peticie.com/foto_point_na_pyramide) sa vyjadrev aj iniciátor nápadu a aby ňemohov ňido...

Posted by Ortodoxní Nitrančani on Saturday, August 19, 2023

Dobrý deň, dovoľte aby som sa ako iniciátor myšlienky fotopointu na Pyramíde vyjadril k petícii. V skupine Ortodoxní...

Posted by Zoborský skrášľovací spolok on Saturday, August 19, 2023
Vrch Pyramída nad Nitrou
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM