Správy

Návrat do lavíc: Mestské školy v Nitre bude navštevovať takmer 6 700 detí

Nitrianske mestské školy otvorili v stredu 2. septembra svoje brány. Prvýkrát si cestu do školy vyskúšalo aj vyše 890 prvákov.

Ilustračný obrázok k článku Návrat do lavíc: Mestské školy v Nitre bude navštevovať takmer 6 700 detí
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Problémom v súvislosti s koronavírusom sa zatiaľ školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta vyhli. Ako potvrdil hovorca mesta, všetky nitrianske mestské školy otvorili 2. septembra svoje brány.

Nitrianske mestské školy bude v novom školskom roku navštevovať 6 679 žiakov, z toho 891 prvákov. Informoval nás o tom hovorca mesta Tomáš Holúbek.

V porovnaní s minulým rokom ide o nárast. Vlani bolo zapísaných do mestských škôl v Nitre 6 422 žiakov, z toho 801 prvákov.

Nástup do škôl prebiehal v súvislosti s hrozbou šírenia koronavírusu inak, ako po iné roky. Chýbal napríklad nástup celej školy na školskom dvore. K povinnej výbave patria pre žiakov od 5. ročníka aj rúška.

Odložený na neurčito

Začiatok školského roka poznačil koronavírus na dvoch cirkevných školách v Nitre. Návrat detí do lavíc odložili na neurčito v ZŠ s MŠ sv. Gorazda na Chrenovej a ZŠ sv. Marka. Dôvod sú pozitívne testy na koronavírus, ktorý zistili dvom učiteľkám. Nitrianske biskupstvo, ako zriaďovateľ školy, o tom informuje na sociálnej sieti.

„Pedagogickí zamestnanci nemali pozitívnu cestovateľskú anamnézu z rizikových oblastí v zahraničí, ani neboli vo vedomom kontakte s chorými na COVID 19. Neboli v kontakte ani s deťmi navštevujúcimi obe školy, ale nakoľko boli v kontakte s ostatnými pedagogickými zamestnancami, títo sa z toho dôvodu podrobili karanténe a budú priebežne testovaní,“ uvádza hovorca Nitrianskeho Biskupstva Tibor Ujlacký.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM