ELA Správy

V dvoch nitrianskych školách sa školský rok nezačne! Učiteľkám potvrdili koronavírus

Zatiaľ čo 2. septembra sa po polroku otvoria brány škôl, v dvoch nitrianskych tomu tak nebude. Dôvodom je koronavírus u učiteliek!

Ilustračný obrázok k článku V dvoch nitrianskych školách sa školský rok nezačne! Učiteľkám potvrdili koronavírus
18
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V dvoch cirkevných školách v Nitre sa v stredu školský rok nezačne. Dôvodom sú pozitívne testované učiteľky. Tie podľa televízie TA3 neboli v zahraničí a ani neprišli do kontaktu s osobami nakazenými koronavírusom.

Pedagogičky sa ale pred začatím školského roka už stretli so svojimi kolegami. Na mieste je preto otázka, či sa nakazili aj ďalší zamestnanci škôl.

„Otvorenie školského roku 2020/2021 sa odkladá na neurčito. O ďalších krokoch vás budeme priebežne informovať. Sledujte, prosím, edupage a školskú stránku,“ informuje v ozname na webovej stránke Alena Jančoková Žáčiková, riaditeľka ZŠ sv. Marka. Druhou školou, ktorá ostáva zatvorená, je ZŠ s MŠ sv. Gorazda na Chrenovej.

Návrat detí do školských lavíc preto odložili na neurčito.

Zriaďovateľom škôl je Nitrianske biskupstvo. Hovorca Tibor Ujlacký pre TA3 uviedol, že učiteľky do kontaktu so žiakmi neprišli, sú v domácej izolácii a škola komunikuje s ministerstvom školstva a hygienikmi. Ak testy potvrdia ďalších nakazených, škola ostane zatvorená aj v najbližších dňoch. Škola by sa podľa hovorcu mala začať o 10–14 dní.

Ilustračné foto, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM