Správy

Návrat detí do škôl: Rodičia, nezabudnite na toto vyhlásenie! A čo RÚŠKA?

V pondelok 5. septembra sa začína nový školský rok. Prečítajte si, čo detí čaká pri nástupe a ako to bude s karanténou či rúškami.

Ilustračný obrázok k článku Návrat detí do škôl: Rodičia, nezabudnite na toto vyhlásenie! A čo RÚŠKA?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Aj súčasťou tohto školského roka budú viaceré covidové opatrenia. Všetky školy obdržali inštrukcie z ministerstva školstva.

„Patria k nim niektoré už pomerne známe opatrenia, napríklad, že ak sa v triede vyskytne Covid pozitívne dieťa, nejde do karantény celá trieda, ale už iba pozitívny žiak,“ priblížil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Prečítajte si tiež

Vyhlásenie o bezpríznakovosti

Vo všetkých školách a od všetkých žiakov bude na začiatku roka vyžadované vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa. To majú rodičia priniesť na slávnostné otvorenie.

Tlačivo majú jednotlivé školy zverejnené na svojich internetových stránkach. Ako potvrdil hovorca mesta, je to jeden z pokynov, ktoré školy dostali z ministerstva.

Vrátia sa aj rúška?

Ako to bude s prekrytím horných dýchacích ciest? „Kto chce a má tú potrebu, môže rúško nosiť, ale nie je to už povinnosťou. Covid bude braný ako bežná chrípka, a také budú aj nástroje na boj s ním,“ dodal na základe usmernení hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM