Správy

Námestie aj pešia zóna ožijú športom: Deti si vyskúšajú box aj jazdu na BMX-ke

V Nitre sa bude konať Deň športu. Malí športovci si budú môcť vyskúšať rôzne aktivity, ktoré pre nich pripravia nitrianske kluby.

Ilustračný obrázok k článku Námestie aj pešia zóna ožijú športom: Deti si vyskúšajú box aj jazdu na BMX-ke
Zdroj: TASR

Svätoplukovo námestie a časť pešej zóny bude v stredu 14. septembra patriť športu a predovšetkým prezentácii nitrianskych športových klubov.

Každý športový klub bude mať svoje stanovište. Pre malých športovcov bude pripravený napríklad boxerský ring alebo plocha, na ktorej si budú môcť zahrať florbal. Zajazdiť si budú môcť aj na BMX bicykloch.

Prečítajte si tiež

Ich výkony ocenia

„Účastník, ktorý navštívi osem stanovíšť, vyskúša si vybrané športy a dostane do kartičky pečiatky, môže získať medailu,“ prezradila referentka pre šport Mária Holečková.

Každá správne vyplnená kartička s pečiatkami bude zaradená do žrebovania. Pre malých športovcov mesto pripravilo tombolové ceny.

Aj pre verejnosť

Deň športu organizuje mesto pre základné školy, ale aj pre širokú verejnosť. Dopoludňajší program od 9.00 do 12.00 hodiny je určený hlavne pre žiakov základných škôl, popoludňajší od 14.00 do 18.00 hodiny zasa pre širokú verejnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM