Lucia Lauková Správy

Najlepšie slovenské univerzity: V TOP 10 obe nitrianske vysoké školy

Na svete je najnovšie hodnotenie univerzít. V rebríčku slovenských vysokých škôl sa SPU aj UKF v Nitre umiestnili medzi 10 najlepšími.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie slovenské univerzity: V TOP 10 obe nitrianske vysoké školy
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre je piatou najlepšou slovenskou vysokou školou. Pekným umiestnením v rámci Slovenska sa môže pochváliť aj Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, ktorej patrí 10. priečka. Vyplýva to z aktuálneho rebríčka University Ranking.

Najlepšie na Slovensku

V rebríčku najlepších univerzít na Slovensku je zahrnutých 34 vysokých škôl. Na prvom mieste skončila Univerzita Komenského v Bratislave, nasleduje Slovenská technická univerzita v Bratislave, Technická univerzita v Košiciach, Žilinská univerzita v Žiline a päticu uzatvára SPU v Nitre.

V rámci Slovenska patrí SPU v Nitre piata priečka, vo svete skončila ako 2429. v poradí. UKF v Nitre, ktorá je na Slovensku desiata najlepšia si vo svete pripísala 4419. miesto.

Najlepšie vo svete

„UniRank ™ je popredným medzinárodným adresárom inštitúcií vyššieho vzdelávania a vyhľadávačom, ktorý obsahuje recenzie a rebríčky viac ako 13 600 oficiálne uznaných univerzít a vysokých škôl v 200 krajinách sveta,“ informovala hovorkyňa SPU v Nitre, Renáta Chosraviová.

Najlepšou univerzitou vo svete je podľa aktuálneho rebríčka Univerzita v Aucklande, Nový Zéland. Nasleduje kanadská univerzita McMaster a o tretiu priečku sa delia Univerzita v Britskej Kolumbii a Univerzita v Manchestri, Anglicko.

Ako uviedla rektorka SPU v Nitre Klaudia Halászová, hodnotiace rebríčky sú pre univerzitu jedným z viacerých systémov spätnej väzby, pomáhajú im však zorientovať sa v náročnom konkurenčnom prostredí a zároveň sú motiváciou a výzvou do budúcnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM