Správy

Najnovší rebríček TOP univerzít: V Nitre je druhá najlepšia na Slovensku

Jedna z nitrianskach univerzít sa môže pochváliť pekným výsledkom. Ako obstáli nitrianske vysoké školy vo svetovej konkurencii?

Ilustračný obrázok k článku Najnovší rebríček TOP univerzít: V Nitre je druhá najlepšia na Slovensku
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť SCIMAGO Lab opäť hodnotila vysoké školy vo svete. Do tohtoročného rebríčka sa dostalo aj 13 slovenských univerzít. Medzi top 10 slovenských univerzít sa dostali aj dve nitrianske.

Najlepšie hodnotenie v rámci Slovenska získala Univerzita Komenského v Bratislave. Druhou najlepšou je Slovenská poľnohospodárska Univerzita v Nitre.

Trojicu najlepších na Slovensku uzatvára Žilinská univerzita. Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre obsadila spomedzi slovenských vysokých škôl 8. priečku.

Svetový rebríček

Svetový rebríček ovládol americký Harvard, ktorý je na prvom mieste v hodnotení SCImago institutions rankings. Zo slovenských univerzít zabodovala vo svetovom rebríčku najviac Univerzita Komenského, ktorej patrí 642. miesto.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre obsadila vo svetovej konkurencii 743. miesto. Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre je na 760. priečke vo svetovom rebríčku.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM