Lucia Lauková Kultúra

Najkrajšie sviatky sa blížia: TOTO je tohtoročný PROGRAM Vianočnej Nitry

Ani sa nenazdáme a sú Vianoce. Aj tento rok nás v Nitre čaká séria podujatí s vianočnom tématikou.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky sa blížia: TOTO je tohtoročný PROGRAM Vianočnej Nitry
Zdroj: TASR

Vianočné mestečko, príchod Mikuláša, rozsvietenie stromčeka, ohňostroj či koncerty. To je len zlomok, z toho, čo aj tento rok prinesú do Nitry najkrajšie sviatky v roku. Ako informuje Pavol Ferčák z MsÚ v Nitre, 1. decembra sa rozžiari hviezda na bráne vianočného mestečka a bude žiariť do 23. decembra. „Kultúrny program na Svätoplukovom námestí v Nitre v nedeľu 3. decembra otvorí jedinečné audiovizuálno – divadelné predstavenie „Už prichádza Mikuláš“ v podaní N Dance company, speváckeho súboru Arrowroses, veľkoplošnou projekciou Viliama Šulíka a v réžii Ľubice Michalicovej,“ píše sa na webe mesta.

Príchod Mikuláša a vystúpenia

Nebude chýbať veľkolepý mikulášsky pyromuzikálový ohňostroj. Program bude pokračovať aj v ďalších dňoch, kde už budú vianočnú atmosféru spríjemňovať folklórne súbory a spevácke skupiny: Kamenec, Čeľaďania, Lúč z Lužianok, Sílešánek, Zlatomoravčianka, Tradícia Dražovce, Kolovrat, Zbežanček, Drieňovanka, Senior Matičiar, Koniarovčanka, Nevädza, Radosť, Baránek, Janíkovská studnička, Jelenček a Jelenčan, hudobné skupiny FENIX, PENGAGI a FORUM, country skupiny Ranč a Domovina, a cappelly KatArs a Vdokhnovenie z Ruska, SZUŠ ART Pegas, spevácky zbor Arrowroses, zoskupenia Šurianski tamburáši, Jindro Band Blue Notes, Celko a Hudmila, Ivan Terry Zeman & Rythm či kapely Carpe Diem, Creedence revival band, Janais, Replay, Playground, See You Soon a Dany M.

Univerzitný punč

Podľa slov Pavla Ferčáka si na svoje prídu aj študenti, ktorých čaká 12. decembra program s názvom Univerzitný vianočný punč. „Do ríše rozprávok nás každý utorok a štvrtok zavedie premietanie známych večerníčkových rozprávok. V utorky 5.12. a 12.12. a vo štvrtky 7.12. a 14.12. je pripravený vianočný program detí z materských a základných škôl,“ prezradil Pavol Ferčák na stránke mesta.

Zdobenie stromčekov

Na Luciu (13.12.) budú pripravené ukážky tradičného pečenia vianočných oblátok vo vianočnom mestečku. 17. december bude mať charitatívny podtón, v rámci projektu Svetlo nad Nitrou kúpou prskavky prispejete na zbierku pre vybraný detský domov. Súčasťou tohtoročného vianočného programu bude aj zdobenie živých vianočných stromčekov deťmi z materských škôl v Nitre pri obchodnom dome v centre mesta a na pešej zóne 5. decembra v rámci projektu Drobci zdobia.

Silvestrovský beh

Pre návštevníkov a obyvateľov Nitry je v sobotu 16.12. pripravená špeciálna večerná prehliadka Starého mesta s vianočným prekvapením. „Silvester v Nitre nespestria len výbuchy petárd a silvestrovské zábavy, ale tradične si v záverečný deň roka môžu všetci prísť zhodiť nazbierané kilečká v tradičnom Zoborskom silvestrovskom behu či vychutnať silvestrovský program na Svätoplukovom námestí,“ prezradil Pavol Ferčák.

Ako dodáva Pavol Ferčák na stránke mesta Nitra, program Vianočnej Nitry zakončí Tradičný trojkráľový koncert v Katedrále sv. Emeráma na Nitrianskom hrade. Mikulášsky a adventný program je pripravený aj v jednotlivých mestských častiach.

PROGRAM VIANOČNEJ NITRY:

1. až 23. decembra, Svätoplukovo námestie

  • Nitrianske vianočné mestečko

Voňavé dobroty, darčeky pod stromček a štedrý vianočný program. Nebudú chýbať večerníčky, vianočné vinše a koledy, hudobné želania.

3. decembra o 17.00 h, Svätoplukovo námestie

  • Už prichádza Mikuláš

Príchod Mikuláša sprevádzaný pyromuzikálovým ohňostrojom

10. decembra o 18.00 h, Synagóga

  • XIV. Strieborný večer Evy Pavlíkovej

18. decembra o 18.00 h, Estrádna hala PKO

  • Čaro Vianoc

Vianočný koncert známych sólistov Opery SND, vstup voľný

31. decembra o 23.00 h, Svätoplukovo námestie

  • Nitrianska Silvestrovská noc

Silvestrovská veselica s HS Profil, polnočný ohňostroj a novoročný príhovor

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM