Lucia Lauková Správy

Na Zobore by mohol vyrásť nový polyfunkčný objekt: Poskytnúť má vyše 100 bytov

Mestská časť Zobor by sa mohla rozšíriť o ďalších obyvateľov. Investor tam chce postaviť nový polyfunkčný bytový dom za asi 8 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Na Zobore by mohol vyrásť nový polyfunkčný objekt: Poskytnúť má vyše 100 bytov
Zdroj: TASR

V mestskej časti Zobor by do roku 2020 mohol vyrásť nový objekt určený na bývanie s občianskou vybavenosťou za 8 miliónov eur. S výstavbou by navrhovateľ chcel začať vo februári 2019. Navrhovateľom zámeru výstavby polyfunčkného bytového objektu pod názvom Residence iN je Roman Cerulík.

Občiansku vybavenosť majú tvoriť prevádzky drobných služieb a firemnej administratívy. Prevádzky majú byť umiestené na 1. nadzemnom podlaží.

Umiestnenie novostavby

Podľa predloženého návrhu by mal objekt stáť na ulici Jelenecká vo východnej časti mesta Nitra a na rovnomennej ulici západného okraja Nitrianskych Hrnčiaroviec. Plocha určená na výstavbu má byť v súčasnosti nevyužívaná a Územným plánom mesta Nitra určená na vybavenosť a bývanie.

„Objekt bude mať maximálne 6 nadzemných podlaží a ustúpené podlažie. Pod úrovňou terénu na Jeleneckej ulici budú dve podzemné podlažia,“ píše sa v zámere.

Byty a parkovanie

Novostavba má mať 95 až 103 bytových jednotiek o veľkosti 2-izbových, 3-izbových a 4-izbových bytov. Navrhovateľ ráta s kapacitou 257 obyvateľov.

Parkovanie bude podľa zámeru riešené na pozemku v priestore dvora, kde bude najviac pre 25 parkovacích miest. Ostatné majú byť pod terénom. „Pod objektom zapustené do terénu budú osadené parkovacie garáže navrhované pre kapacitu do 137 parkovacích stojísk,“ stojí v zámere.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM