Správy

Na UKF sa začal akademický rok: V prípade potreby je pripravená na online vzdelávanie

Nitrianska Univerzita Konštantína Filozofa zahájila nový akademický rok. Evidujú viac ako 6 800 študentov.

Ilustračný obrázok k článku Na UKF sa začal akademický rok: V prípade potreby je pripravená na online vzdelávanie
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa v pondelok začal nový akademický rok. Ako vo svojom príhovore pripomenul rektor univerzity Libor Vozár, výučba začína štandardným prezenčným spôsobom.

Podľa jeho slov je UKF v prípade potreby pripravená aj na dištančné vzdelávanie. „Ak to bude nutné, môžeme sa operatívne premiestniť do on-line priestoru. Avšak osobný kontakt učiteľa so študentmi nepokladáme z hľadiska kvality vzdelávania za plnohodnotne nahraditeľný ani tými najmodernejšími technológiami,“ zdôraznil Vozár.

Zároveň pripomenul, že vedenie univerzity spoločne s dekanmi fakúlt a riaditeľom študentských domovov pripravilo vhodné priestorové a hygienické podmienky na štúdium a pobyt na univerzite.

„Všetci vieme, že sme bytostne závislí nielen od vlastnej zodpovednosti, ale aj od komunitného správania sa. Urobme preto, prosím, spoločne všetko potrebné v záujme ochrany zdravia nás všetkých,“ vyzval rektor študentov i zamestnancov univerzity.

Viac študentov

Záujem o štúdium na UKF rastie, podľa Vozára sa do prvých ročníkov zapísalo viac študentov ako v minulom roku a vzrástol aj počet zahraničných študentov.

„Celkovo máme k dnešnému dňu 6 805 vysokoš­kolských študentov, z toho 328 zahraničných. Rastie podiel medzinárodne akceptovaných vedeckých publikácií, ktoré sú výsledkom práce našich vedeckých tímov. Zúčastňujeme sa na riešení najprestížnejších vedeckých projektov programu Horizont 2020. Rozvíjame medzinárodnú spoluprácu. Vďaka zapojeniu sa do programu Erasmus+ sa sľubne zintenzívňujú mobility zamestnancov a študentov,“ dodal rektor UKF.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM