Správy

Aj UKF kráča s dobou: V areáli internátu bude využívať polopodzemné kontajnery

Jedna z nitrianskych univerzít zavádza do svojho odpadového hospodárstva novinku. Pri jednom z internátov bude využívať moderné polopodzemné kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku Aj UKF kráča s dobou: V areáli internátu bude využívať polopodzemné kontajnery
8
Galéria
Zdroj: ukf.sk

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre bude v areáli študentského domova Zobor využívať na odpadové hospodárstvo polopodzemné kontajnery.

Celková investícia dosiahla sumu vyše 25 000 eur. „Výhody využívania polopodzemných nádob na odpad v porovnaní s tradičnými nadzemnými kontajnermi sú nesporné. Kontajnery budú mať zabudovaný senzor naplnenosti, takže budú vyvážané podľa potreby vtedy, keď budú plné. Aj týmto sa znížia finančné náklady za odvoz a likvidáciu odpadu,“ skonštatovala vedúca Investičného oddelenia UKF v Nitre Ľudmila Lampertová.

Ako pripomenula, výhodou nových kontajnerov je aj ich podstatne vyššia kapacita ako u predchádzajúcich klasických 1100 litrových odpadových nádob.

„K prednostiam ich používania patrí aj to, že chlad zeme udržiava vývoj baktérií na nízkej úrovni, odpad neobťažuje okolie zápachom, nepriťahuje hmyz a konštrukcia i umiestnenie kontajnerov zamedzujú vyberaniu nádob či prístupu zvierat k odpadkom,“ dodala Lampertová.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Polopodzemné kontajnery v areáli ŠD Zobor
8
Galéria
Zdroj: ukf.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM