Správy

Na UKF odštartujú akademický rok: Tisíce študentov sa môžu tešiť aj na Októberfest

Študenti nitrianskej UKF spoznali termín zahájenia nového akademického roka. Už onedlho ich čaká aj poriadna dávka zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Na UKF odštartujú akademický rok: Tisíce študentov sa môžu tešiť aj na Októberfest
5
Galéria
Zdroj: Lubo Balko

Pre tisícky študentov Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa v pondelok 12. septembra začne nový akademický rok. „Celkovo sa v ňom bude na pôde našej univerzity vzdelávať 6 800 študentov, z toho zhruba 4 500 prvákov,“ informovala UKF.

Sú pripravení

Podľa rektora univerzity Libora Vozára sú všetky vzdelávacie aktivity plánované v plnom rozsahu, štandardne a prezenčne.

„Rozpočet na rok 2022 má UKF zostavený tak, aby boli pokryté všetky očakávané výdavky univerzity. Chceme spraviť všetko pre to, aby aj prípadné opatrenia prijaté z dôvodu ´vyššej moci´, nemali negatívny vplyv na kvalitu vzdelávania,“ uviedol Vozár.

Prečítajte si tiež

Študentská zábava

Deň po slávnostnom začiatku akademického roka čaká študentov uvítacia akcia, ktorú pripravil Študentský parlament a Študentské centrum UKF.

„Účastníci sa na nej dozvedia viac o univerzite aj o systéme štúdia na nej. Zoznámia sa tiež s fungovaním Študentského parlamentu UKF, s činnosťou spolkov, združení, klubov aj s ďalšími aktivitami univerzity. Podujatie uzavrie večerná open party. Študenti sa na začiatku akademického roka môžu tešiť aj na 18. ročník univerzitného Októberfestu, ktorý sa bude netradične konať už 20. septembra,“ doplnila Jana Černáková z Oddelenie médií UKF.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

UKF v Nitre
5
Galéria
Zdroj: Lubo Balko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM