Správy

Nitrianski rodičia zúria: Deti sa vrátili do školy a nemajú kam ísť na obed!

Jedáleň aj kuchyňa na základnej škole v Nitre je kvôli rekonštrukcii nepoužiteľná. Deti si vraj majú nosiť väčšiu desiatu.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski rodičia zúria: Deti sa vrátili do školy a nemajú kam ísť na obed!
Zdroj: TASR/František Iván

Na Základnej škole Škultétyho v Nitre museli hneď po otvorení nového školského roka riešiť nemalý problém. Jedáleň aj kuchyňa je v prerábke a žiaci nemali zabezpečenú stravu.

Rodičom údajne len povedali, že deťom majú robiť väčšie desiaty. Na sociálnej sieti na problém upozornili viacerí rodičia.

Prečítajte si tiež

„Proste oznámili rodičom, že deti si majú nosiť väčšie desiaty. Nikto nič nerieši. Deti sú v škole a v školskom klube od 6.00 h do 17.00 h, v škole nie je bufet. Deti majú byť približne 2 mesiace bez teplej stravy o studených desiatach,“ hnevá sa pani Kristína.

Situáciu riešia

Mesto tvrdí, že situáciu začalo okamžite riešiť a strava bude zabezpečená v najbližších dňoch. „Škola by mala zabezpečiť stravu pre 257 detí, ktoré navštevujú aj školský klub. Zabezpečenie stravy sme riešili s najbližšími organizáciami spadajúcimi pod mesto. Dohodli sme sa so Správou zariadení sociálnych služieb na Baničovej ulici, ktorá zabezpečí pre deti časť obedov. Zvyšnú časť zabezpečia dve najbližšie škôlky, teda MŠ Nedbalova a MŠ Novomeského,“ ubezpečil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Ihneď po odobrení návrhu RÚVZ budú obedy zabezpečené. Predpokladáme, že je to otázka maximálne jedného-dvoch dní,“ dodal hovorca.

Prečo až teraz?

V školskej jedálni a kuchyni sa podľa hovorcu postupne robia plánované práce podľa zmluvy. Mesta sme sa spýtali, prečo sa nevykonali počas prázdnin.

„V lete sa nestihli preto, lebo ide o veľký rozsah prác, ktorý je naplánovaný na tri mesiace. Navyše, vzhľadom na nárasty cien sa nevedelo, či sa práce vôbec začnú, museli sme robiť dodatky k zmluvám. Sme radi, že škola sa dočkala priestorov, ktoré už boli hrubo zanedbané a veríme, že rodičia detí pochopia dôvody, pre ktoré sa to množstvo prác časovo natiahlo,“ odpovedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z Nitry

PRACUJEME NA NOVEJ KUCHYNI PRE ŽIAKOV ZÁKLADNEJ ŠKOLY ŠKULTÉTYHO 🔵 Pracujeme na základných a materských školách 🆕...

Posted by Mesto Nitra on Sunday, August 21, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM