Správy

Na parklete pribudla zeleň: Mesto už má hotový aj projekt na reorganizáciu dopravy

Priestor pred prevádzkami na Štefánikovej triede oddeľujú od cesty mobilné kvetináče. Vysadili do nich stromy z Talianska.

Ilustračný obrázok k článku Na parklete pribudla zeleň: Mesto už má hotový aj projekt na reorganizáciu dopravy
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

V piatok 26. augusta pribudli na novom parklete na Štefánikovej triede veľké mobilné kvetináče. Rásť v nich bude sedem vzrastlých stromov Gledíčie trojtŕňovej. Informoval o tom hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Do Nitry ich pred pár dňami priviezli z Talianska. Spolu s dvadsiatimi kvetináčmi s výsadbou trvaliek vytvoria bezpečnostnú a pocitovú bariéru od vozovky,“ uviedol hovorca.

Prečítajte si tiež

Tri prevádzky

Nový živý priestor na Štefánikovej podľa radnice ožije terasami troch okolitých prevádzok, ktoré prejavili záujem.

Doposiaľ najväčšou zmenou v doprave bolo zrušenie parkovacích miest a presunutie zastávky MHD. Momentálne mesto rieši označenie parkovacích miest v rámci existujúcej dopravnej infraštruktúry.

Dopravné zmeny

Pracuje sa aj na ďalších dopravných zmenách. „Zatiaľ sme vo fáze realizácie dopravných prieskumov, analyzujú sa vstupné údaje, na základe ktorých sa budú prijímať ďalšie rozhodnutia,“ prezradil hovorca. O čo pôjde, nekonkretizoval.

Projekt od Slovenskej technickej univerzity v Bratislave je však podľa hovorcu už na svete. „Je už hotový, ale máme tam nejaké pripomienky, ktoré sa musia dopracovať a až potom si to preberieme,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Úlohou odborníkov z univerzity bolo vypracovať projektovú dokumentáciu Predĺženia pešej zóny Nitra a dopravno-kapacitné posúdenie (DKP) križovatky Tr. A. Hlinku, B. Slančíkovej, Akademická. Mesto za dokumentáciu zaplatí vyše 46-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Na parklete pribudli mobilné kvetináče, stromy a kvety
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM