Rôzne

Simona pri nehode prišla o priateľa a sama bojovala o život: Pomôcť jej môže nová liečba

Dievča pri tragickej nehode prišlo o svojho priateľa a sama takmer neprežila. Lekári jej nedávali šance, no ona svoj boj nevzdáva. Pomôcť jej môže aj nová liečba.

Ilustračný obrázok k článku Simona pri nehode prišla o priateľa a sama bojovala o život: Pomôcť jej môže nová liečba
Zdroj: slovensko.rtvs.sk

Počas augusta šliape rozhlasová redaktorka Marianna Kovácsová do pedálov. Rádio Slovensko a Ľudia ľuďom totiž spojili sily a priniesli charitatívny projekt Rádio Slovensko Slovensku.

Kovácsová počas svojej cesty približuje neľahké osudy ľudí. Jedným z nich je aj príbeh mladého dievčaťa zo Skýcova.

Prečítajte si tiež

Nehoda, ktorá zmenila všetko

Simona Pavkovová má 23 rokov a pred dvoma rokmi mala ťažkú autonehodu. Lekári jej nedávali žiadne šance na prežitie. Okrem fyzických bolestí, ktoré jej spôsobili zranenia, musela po prebratí čeliť krutej pravde. „Môj priateľ pri nehode zomrel a ja som bojovala o život,“ píše Simona vo svojej výzve na stránke ludialudom.sk.

Absolvovala už veľa operácií a po zotavení nastúpila do Kováčovej na rehabilitáciu. Kvôli komplikáciám ju musela prerušiť a znova podstúpila ďalšiu operáciu, ktorá nebola posledná.

„Po operácii a zotavení som znovu nastúpila do Kováčovej na rehabilitácie. Prešiel rok a ja som nemala nárok na Kováčovú. Nastúpila som do súkromného centra Axis medical Center,“ pokračuje Simona.

Nová liečba

Tam sa veľká bojovníčka Simona dozvedela o novej liečbe Reconvelom, ktorá by jej mohla pomôcť. Rozhodla sa prostredníctvom portálu Ľudia Ľuďom požiadať o pomoc.

„Táto liečba je veľmi nákladná, preto sa obraciam na Vás o malú pomoc pri zrealizovaní mojej liečby. Keďže ešte nie som úplne v poriadku. V apríli ma čaká operácia sánky a neskôr aj ruky. Rehabilitácie mi veľmi pomáhajú pri mojom zotavení. Vopred Vám všetkým zo srdca ďakujem,“ dodala Simona.

Ak aj vy chcete podporiť náročný boj mladej ženy zo Skýcova, môžete tak spraviť prostredníctvom webu ludialudom.sk. Tento príbeh je jedným z dvadsiatich, ktoré sú súčasťou projektu Rádio Slovensko Slovensku.

Ľuďom s neľahkým osudom môžete pomôcť aj darcovskou SMS správou v tvare „DMS LUDIALUDOM“, ktorú zašlete na číslo 877. Cena SMS je 2 eurá.

Ďalšie správy

Pohyb pre Peťka

Pomôcť prostredníctvom portálu Ľudia Ľuďom môžete aj Peťkovi z obce Veľký Kýr, ktorého príbeh je tiež súčasťou projektu Rádio Slovensko Slovensku. Výzvu na pomoc Peťkovi napísala Andrea Šutková.

Peťko má osem rokov a bojuje za každý pohyb. Aby sa jeho zdravotný stav nezhoršoval, potrebuje intenzívne rehabilitácie a terapie.

Jeho boj o život sa začal už pri príchode na tento svet. Narodil sa totiž s vrodenou vývojovou chybou diafragmatická hernia – bez ľavej bránice. „Keďže bábätká v prvých dňoch dýchajú bránicou, museli ma hneď po narodení uviesť do umelého spánku a napojiť na prístroje, ktoré zabezpečovali moje základné životné funkcie,“ stojí vo výzve.

Dlhých jedenásť mesiacov strávil v nemocnici, kde absolvoval cez desať operácií, vďaka ktorým žije. Je nepredstaviteľné, čím všetkým si len osemročný chlapec musel prejsť. Teraz sa však musí popasovať so všetkými pridruženými diagnózami, s čím mu pomáhajú rehabilitácie. Jeho stav sa vďaka nim zlepšuje.

„Už nepotrebujem tracheostómiu, pľúcnu ventiláciu, začal som papať ústami, pred tromi rokmi som sa naučil rozprávať. S pohybom je to horšie, ide to veľmi pomaly. Ja verím, že sa raz budem vedieť sám posadiť, postaviť a prejsť pár krokov. Teraz chodím aj do školy, už som druhák a učím sa čítať, písať, počítať. Tento rok som podstúpil náročnú operáciu bedrových kĺbov v Čechách, aj preto potrebujem intenzívne rehabilitácie. Veľmi si vážime každú pomoc!“ dodala Andrea vo výzve Pohyb pre Peťka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

#12 ❤️ Liečba pomocou Reconvelu 👉 PRÍBEH: Simona mala pred 2 rokmi ťažkú autonehodu a nedávali jej žiadne šance na...

Posted by Rádio Slovensko on Tuesday, August 16, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM