Lucia Lauková Správy

Na Nitrianskom hrade už svieti Betlehemské svetlo: Pod Zobor ho priviezli skauti

Nitrianski skauti priviezli Betlehemské svetlo priamo z rakúskeho Linzu. V týchto dňoch ho už postupne roznášajú do farských chrámov v celej Nitrianskej diecéze.

Ilustračný obrázok k článku Na Nitrianskom hrade už svieti Betlehemské svetlo: Pod Zobor ho priviezli skauti
Zdroj: Biskupstvo Nitra

Symbolicky na 3. adventnú nedeľu, 17. decembra priviezli členovia nitrianskej Skautskej oblasti kniežaťa Pribinu Betlehemské svetlo aj do Katedrály – Baziliky sv. Emeráma na Nitrianskom hrade.

„Niekoľko desiatok chlapcov a dievčat v skautských uniformách svetlo odovzdalo počas svätej omše, ktorú za účasti širokej verejnosti celebroval kanonik katedrálnej kapituly a súčasne rektor Kňazského seminára sv. Gorazda Mons. Marián Dragúň,“ informuje Biskupstvo Nitra. V úvode svetlo prevzal a požehnal a skauti od neho zapálili sviece na oltári.

Prečítajte si tiež

Nitrianski skauti Betlehemské svetlo priviezli priamo z rakúskeho Linzu, kam ho do Európy priviezli rovno z Betlehema. V týchto dňoch ho už postupne roznášajú do farských chrámov v celej Nitrianskej diecéze.

Betlehemské svetlo si verejnosť môže prevziať denne v Katedrále – Bazilike sv. Emeráma od 9.00 do 12:00 a od 13.00 do 18. 00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM