Správy

Na námestie mieri nové posedenie: Tieň prinesie až koncom leta, VIZUALIZÁCIE

Posedenie v tieni by malo byť realitou aj na večne horúcom Svätoplukovom námestí v Nitre. Nové prvky by mali osadiť koncom leta.

Ilustračný obrázok k článku Na námestie mieri nové posedenie: Tieň prinesie až koncom leta, VIZUALIZÁCIE
4
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Na Svätoplukovom námestí pribudne nová forma posedenia. Nepôjde o obyčajné lavičky, ale o modulové zostavy so sedením, pergolou a dokonca aj kvetináčmi pre zeleň.

Zaujímavosťou je, že s rovnakým projektom nedávno prišlo aj Divadlo Andreja Bagara. To získalo na projekt aj dotáciou od Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).

„Divadlo bude pred svojim vstupom na vyvýšenom stupni riešiť sedenia. Na tento projekt dostalo dotáciu z NKN. Tieto dva projekty si nebudú konkurovať, vnímame to tak, že sa vhodne dopĺňajú,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Kedy ich osadia?

Základy pre projekt vznikli ešte pred dvoma rokmi v rámci workshopu Hackhaton, ktoré zorganizovalo mesto. Od tohtoročných horúčav nám však pravdepodobne už uľaviť nestihnú.

Na námestí by mali vyrásť do konca augusta.

Dôvodom je pandémia. „V začiatku roka doľahla pandémia na Nitru najtvrdšie a práve toto bolo obdobie, kedy sme nevedeli, ako na tom budú financie mesta, na čo sa budú môcť použiť, takisto sa procesy spomalili pre nariadené lockdowny,“ povedal hovorca Tomáš Holúbek.

Mohlo by vás zaujímať

Postrážia ich kamery

Nové sedenie bude stáť takmer 96-tisíc eur. Pôjde o osem objektov, ktoré sa budú môcť premiestňovať. Pred prípadnými nájazdmi vandalov budú chránené kamerovým systémom na námestí.

Podľa hovorcu sa ráta aj s ďalšími prvkami, ktoré majú zlepšiť život a klímu na námestí. Tie však majú byť súčasťou ďalších etáp a financie na ne budú vyčleňované postupne.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

VIZUALIZÁCIE: Nové posedenie na Svätoplukovom námestí
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM