Lucia Lauková Správy

Na námestí sa konal slávnostný nástup vojakov: Lúčili sa pred odchodom na misiu, FOTO

Desiatky vojakov a vojačiek sa v Nitre na námestí slávnostne rozlúčili pred odchodom na Cyprus. Pôsobiť budú v mierovej operácii.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí sa konal slávnostný nástup vojakov: Lúčili sa pred odchodom na misiu, FOTO
12
Galéria

V mierovej operácii na Cypre budú pôsobiť ďalšie desiatky slovenských profesionálnych vojakov a vojačiek. Pred odchodom sa v stredu 6. septembra slávnostne rozlúčili na Svätoplukovom námestí v Nitre.

„Slávnostným vojenským nástupom na námestí v Nitre sme sa rozlúčili so 124 profesionálnymi vojakmi a vojačkami – tí budú pôsobiť v operácií UNFICYP nasledujúci rok,“ uvádzajú Ozbrojené sily SR.

Do operácie UNFICYP sa tím vojakov a vojačiek, pod vedením nitrianskeho 12. mechanizovaného práporu, intenzívne pripravoval niekoľko týždňov.

Prečítajte si tiež

Operácia UNFICYP je najdlhšie trvajúcou operáciou so slovenským príspevkom. „Za takmer 20 rokov pôsobenia OS SR v tejto operácii sa na jednotlivých funkciách vystriedalo viac ako 3000 profesio­nálnych vojakov. Mnohí z nich sa do operácie vrátili viackrát a svoje nadobudnuté skúsenosti z predošlých nasadení dokázali uplatniť v rýchlejšej adaptácii v priestore zodpovednosti ale taktiež dokázali byť oporou pre ,,nových“ kolegov nasadených v operácii prvýkrát,“ priblížili OS SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Slávnostný nástup vojakov v Nitre odchádzajúcich na misiu UNFICYP
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM