Lucia Lauková Správy Samospráva

Na mestský úrad sa už v sobotu nedostanete: Radnica chce okresať náklady

Radnica oznam zverejnila na sociálnej sieti. Viacerí občania s takouto zmenou nesúhlasia.

Ilustračný obrázok k článku Na mestský úrad sa už v sobotu nedostanete: Radnica chce okresať náklady
Zdroj: Dnes24.sk

„Mestský úrad bude soboty až do odvolania zatvorený,“ píše radnica v ozname na sociálnej sieti. Podľa vedenia mesta v sobotu nechodilo na úrad toľko klientov.

„Mesto Nitra sa tak rozhodlo v rámci úspory nákladov, nakoľko počet vybavených klientov v podateľni a pokladni počas sobôt nezodpovedal vynaloženým prevádzkovým nákladom úradu,“ zdôvodnila radnica.

Nie všetci však prijali toto rozhodnutie s nadšením. „Je to škoda a možno aj nezodpovednosť, že beriete túto vymoženosť občanom Nitry. Hanba. Bez akejkoľvek diskusie. Niekedy je lepšie niečo zachovať aj napriek ekonomickej nevýhodnosti, ak to spoľahlivo slúži ľuďom,“ napísal jeden z občanov v diskusii.

„Služby občanom majú byť k dispozícii aj keď sa "nevyplatia“, nie sú tu predsa za účelom zisku, ale za účelom uľahčenia života občanov," stojí v ďalšom komentári.

Od stredy sa úrad vrátil do štandardného režimu. „Zamestnanci všetkých odborov sú k dispozícii každý pracovný deň, od pondelka do piatka, v štandardnom režime,“ uvádza mesto.

Dodáva, že v platnosti naďalej ostávajú preventívne hygienické opatrenia na obmedzenie šírenia koronavírusu, ako ochranné rúška, dezinfekcia rúk pri vstupe či dodržiavanie bezpečných odstupov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM