Lucia Lauková Správy

Na lávku v parku stále nemožno vkročiť: Dočkáme sa tento rok jej rekonštrukcie?

Lávku v mestskom parku v Nitre uzavreli presne pred rokom. Na rekonštrukciu mesto vyčlenilo tisíce eur. Kedy ju opravia?

Ilustračný obrázok k článku Na lávku v parku stále nemožno vkročiť: Dočkáme sa tento rok jej rekonštrukcie?
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Na lávku v nitrianskom mestskom parku na Sihoti je smutný pohľad. Presne pred rokom ju mesto uzavrelo a kvôli nebezpečenstvu úrazu zakázalo na ňu vstup. Už vtedy bolo jasné, že jej oprava nebude taká rýchla. „Lávku sme museli uzavrieť, pretože sme zistili poškodenia, kvôli ktorým by bol pohyb po nej nebezpečný. Došlo k prehnitiu dreva a nosný prvok mostovky praskol,“ povedal pred rokom Pavol Jakubčin z odboru komunálnych činností a životného prostredia MsÚ v Nitre.

Schválili peniaze na opravu

Medzi nebezpečné poškodenia patrí najmä prehnitie dreva či prasknutie nosných prvkov mosta. Ak sa pýtate prečo sa lávku nepodarilo za rok opraviť, odpoveďou sú peniaze. Schválený rozpočet mesta Nitra s touto investíciou v minulom roku nerátal. Tento rok je už situácia iná. „Áno, na lávku v parku boli schválené financie. Podľa preverenia stavu ešte v minulom roku je potrebná celková rekonštrukcia. Odhad nákladov je na 10 000 eur,“ prezradil Pavol Jakubčin.

Oprava potrvá týždne

Ako nás informoval, s opravou plánuje mesto začať ihneď po výbere dodávateľa. Verejné obstarávanie sa však ešte nezačalo. Kedy sa tak budeme môcť v parku opäť poprechádzať po bezpečnej lávke je otázne. „Trvanie opravy nevieme odhadnúť, ale určite to nebude rátané na dni, ale týždne. Budeme sa snažiť čo najskôr,“ dodal na záver Pavol Jakubčin.

Foto: ilustračné

Pôvodná lávka v Mestskom parku bola v kritickom stave
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM