Lucia Lauková Správy

Na Kyneku chcel začať investor stavať byty ešte vlani: Chýba územné rozhodnutie

V mestskej časti Kynek plánoval investor začať so stavbou bytových domov ešte v roku 2016. Výstavba mala byť dokončená už v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Na Kyneku chcel začať investor stavať byty ešte vlani: Chýba územné rozhodnutie
3
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk

V novembri 2015 zverejnil enviroportal na svojom webe zámer výstavby projektu s názvom Rezidencia pri kaštieli v nitrianskej mestskej časti Kynek. Navrhovateľom projektu je spoločnosť BLUHM PARTNER so sídlom v Bratislave.

Výstavba projektu

Okrem desiatich bytových domov by malo v bývalom jazdeckom areáli vzniknúť aj detské ihrisko a 117 parkovacích miest. Zastavaných má byť podľa zámeru spolu 2 828,5 m2. „Byty sú malometrážne, ale poskytujú veľkorysé priestory. Plocha jednotlivých bytov sa pohybuje od 41,02 m2 do 59,37 m2. Byty sú v rozmanitej škále od jednoizbových až po trojizbové,“ uvádza sa v dokumentácii EIA.

Nie je vydané rozhodnutie

Výstavba projektu, ktorým by vzniklo 100 malometrážnych bytov, mala začať v júni 2016 a projekt mal byť dokončený v decembri 2017. V areáli sa však stavať ešte nezačalo, na výstavbu nemá spoločnosť povolenie. „V danej lokalite nebolo vydané na spomínaný projekt územné rozhodnutie o umiestnení stavby,“ informoval nás Andrej Jančovič, z MsÚ v Nitre. Územie, na ktorom sa má stavať je vo vlastníctve firmy Forespo TT z Bratislavy, ktorá je investorom celého projektu.

V galérii si pozrite vizualizácie projektu výstavby na Kyneku!

Na Kyneku má vyrásť do konca roka 10 bytových domov: Chýba územné rozhodnutie
3
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM