Lucia Lauková Správy

Na Klokočine sa obávajú pohodených striekačiek: Čo robiť v prípade nálezu?

Použité injekčné striekačky sa prednedávnom našli aj na sídlisku Klokočina. Predstavujú hrozbu pre nás, naše deti i zvieratá. Viete ako postupovať keď ich nájdete?

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine sa obávajú pohodených striekačiek: Čo robiť v prípade nálezu?
Zdroj: TASR

Policajná hliadka našla na nitrianskom sídlisku Klokočina pred mesiacom 14. februára desiatky použitých injekčných striekačiek. Podľa slov policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej, ležalo v tráve pohodených až 50 kusov striekačiek. „Predmetné striekačky na mieste prevzala oprávnená osoba, ktorá sa zaoberá likvidáciou odpadu,“ informovala nás v tom čase krajská hovorkyňa PZ SR v Nitre Božena Bruchterová.

Koho kontaktovať?

Kto je ich likvidáciou v našom meste poverení a ako máme postupovať ak takýto „nález“ spozorujeme na voľnom priestranstve? V takomto prípade môžete kontaktovať združenie STORM. „Spojte sa s nami a čo najpodrobnejšie popíšte miesto nálezu a jeho okolie. Popisom uľahčíte rýchlejšie nájdenie injekčnej striekačky a jej bezpečnú likvidáciu,“ uvádza združenie STORM.

Ako postupovať?

Združenie odporúča nájdené striekačky nahlásiť, no ak sa rozhodnete konať samostatne musíte v prvom rade dbať na ochranu svojho zdravia, pri manipulácii dávať pozor, aby ste sa nedotkli hrotu ihly. Ďalším krokom je vloženie ihly do hrubostennej plastovej fľaše alebo plechovky, ktorú opatrne stlačíte nohou, tak aby ihla nemohla vypadnúť. Posledným krokom je kontaktovať združenie STORM telefonicky na 0905 943 229 alebo mailom zdruzenie.storm@gmail.com a nádobu im odovzdať.

Združenie STORM vzniklo v roku 2002 a venuje prevencii rizikového správania rôznych cieľových skupín v zmysle filozofie Harm Reduction. Združenie STORM je akreditovaným subjektom MPSVaR SR a pôsobí v Nitrianskom a Trnavskom kraji.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM