Lucia Lauková Správy

Na Chrenovej vzniká lokálny PARK: Areál bude čiastočne ohradený pletivom, FOTO

Novinka poteší obyvateľov Chrenovej. Koncom októbra by mal byť hotový nový lokálny park.

Ilustračný obrázok k článku Na Chrenovej vzniká lokálny PARK: Areál bude čiastočne ohradený pletivom, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto na Vašinovej buduje nový lokálny park. V areáli pribudne nové pieskovisko, lanová dráha či preliezky, ale aj ihrisko pre petang, betónový stôl na stolný tenis, šachový stôl so šachovnicou či telocvičňa v prírode.

Osadia tu aj nové lavičky a záhradné kreslá, piknikové sedenie, stojany na bicykle a nádoby na odpad. „V tejto oblasti pribudlo množstvo mladých rodín s deťmi, preto sme sa rozhodli zrevitalizovať túto zelenú plochu na Chrenovej. Nové možnosti trávenia voľného času ponúkne nielen novým rodinám, na svoje si tu prídu aj staršie generácie,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

Práce sa začali v lete vyčistením plochy, a ošetrením drevín a stromov. „Odstránené boli staré herné prvky, lavičky a staré oplotenie. V rámci revitalizácie zelene boli vysadené nové stromy a kríky. Do konca októbra tu založíme nové kvetinové záhony a zasejeme trávnik,“ vymenúva mesto.

Areál parku bude čiastočne ohradený pletivom a čiastočne živým plotom. Celkové náklady na revitalizáciu parku sú 92 985 eur.

Mesto na revitalizáciu získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 95% z oprávnených nákladov na projekt. Zvyšok je hradený z rozpočtu mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Na Chrenovej vzniká lokálny PARK: Areál bude čiastočne ohradený pletivom, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM