Lucia Lauková Správy

Na Autosalóne v Nitre uvidíme 29 noviniek: Viaceré privezú priamo z Paríža

Nitriansky Autosalón predstaví novinky zo sveta motorizmu. Celkovo sa môžete tešiť na 25 automobilových značiek.

Ilustračný obrázok k článku Na Autosalóne v Nitre uvidíme 29 noviniek: Viaceré privezú priamo z Paríža
Zdroj: TASR

Najnovšie modely automobilov a novinky z motoristického sveta predstaví 23. ročník výstavy Autosalón – Autoshow Nitra. Na výstavisku Agrokomplexu v Nitre sa bude od 13. do 16. októbra prezentovať 25 automobilových značiek, ktoré ponúknu 29 noviniek.

Automobilové novinky

V štrnástich pavilónoch a na vonkajších plochách výstaviska budú môcť návštevníci vidieť vyše 220 expozícií. „Predstavia sa značky pôsobiace nielen na našom území. Medzi absolútne automobilové novinky, ktoré budú privezené priamo z Parížskeho autosalónu na výstavisko do Nitry, patria Renault Scénic, Peugeot 3008 a Citroën C3, ktorý bude vyrábať PSA Peugeot Citroën v Trnave. Slovenskú premiéru absolvujú modely značiek KIA, Volvo, Citroën, Mahindra, Škoda, Jaguar, Peugeot, Seat, Suzuki, Lada a Renault,“ informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák.

Bohatý sprievodný program

Súčasťou výstavy bude sprievodný program pre odborníkov i širokú verejnosť. Konferencie a semináre na rôzne aktuálne témy budú striedať kaskadérske či športové atrakcie a súťaže. Tuningová show ponúkne 100 špičkovo upravených automobilov. Všetky sa zapoja do finále Total Dip Tunning Battle 2016, ktoré predstaví najkrajšie kúsky na Slovensku. Slalom show preverí schopnosti obratnej jazdy 100 pretekárov, kaskadéri budú predvádzať extrémne ukážky. Novinkou tohtoročnej výstavy je aj extra veľká expozícia veteránov s 80 exponátmi. Pre fanúšikov motoriek bude zážitkom výstava modelov pre rok 2017 od Harley-Davidson. Medzi tradičné odborné projekty sa zaradí aj Fórum subdodávateľov PSA.

Môže vás zaujímať:

SPRIEVODNÝ PROGRAM nabitý adrenalínom: TOTO prinesie nitriansky Autosalón

Automobilový sviatok v Nitre: Výstavisko predstaví novinky zo sveta motorizmu!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM