Lucia Lauková Správy

Na Agrokomplex príde vyše 650 vystavovateľov: Pripravené sú viaceré novinky

V Nitre sa bude konať v poradí 45. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex. Zúčastnia sa jej stovky vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Na Agrokomplex príde vyše 650 vystavovateľov: Pripravené sú viaceré novinky
Zdroj: TASR

Vyše 650 vystavovateľov sa predstaví na 45. ročníku medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex. Výstava sa uskutoční na nitrianskom Národnom výstavisku od 16. do 19. augusta. Vystavovatelia sa budú prezentovať na ploche viac ako 55 000 štvorcových metrov.

Súčasťou Agrokomplexu bude aj 13. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat. Prvýkrát budú zvieratá hodnotené priamo pred verejnosťou, informovali organizátori výstavy.

Zaujímavosti tohto ročníka

Novinkou tohtoročného Agrokomplexu bude Enviro, na ktorom sa predstavia spoločnosti a organizácie venujúce sa praktickej ochrane prírody, environmentálnej výchove, ale aj propagácii a aplikovaniu princípov udržateľného spôsobu života. Pavilón F4 bude patriť Festivalu národných špecialít. O kvalitách slovenskej produkcie presvedčí návštevníkov vyše 20 vystavovateľov, držitelia ocenenia Značka kvality SK, slovenskí farmári, ľudoví remeselníci i výstava tradičných slovenských produktov COOP EXPO.

Súťaž cukrárov

Interaktívny pavilón F zameraný na tému Inovujeme vidiek bude hravou formou prezentovať rôzne oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva. Cukrári predvedú svoje umenie v pavilóne C, v ktorom budú súťažiť o titul Torta roka na tému Slovenské tradície a folklór. Výstavné políčka budú v rámci Dní poľa patriť prezentácii nových vyšľachtených odrôd rastlinnej výroby z produkcie Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM