Lucia Lauková Správy

Most v Dolných Krškanoch neuzavreli: TOTO bráni začatiu prác, FOTO

Napriek avizovanej uzávere je most v Dolných Krškanoch stále prejazdný. Viacerí vodiči márne merali cestu cez obchádzku.

Ilustračný obrázok k článku Most v Dolných Krškanoch neuzavreli: TOTO bráni začatiu prác, FOTO
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Most v Dolných Krškanoch mali kvôli výmene drevených dosiek uzavrieť v pondelok 9. apríla. Aj tri dni po tomto termíne je však stále most prejazdný. Podľa našich informácií však mnoho vodičov od pondelka využívalo zbytočne obchádzku. Na mestskom úrade sme sa pýtali, prečo most neuzavreli.

Čo bráni začatiu prác?

Dôvodom je, podľa slov prednostu Igora Kršiaka, jedna z podmienok, ktorá zatiaľ nebola splnená. Pred uzáverou mosta má byť totiž upravená obchádzková cesta, tak aby cez ňu mohli prechádzať ťažšie vozidlá, ktoré budú smerovať k ČOV a ku kompostárni.

„Nedôjde skôr k uzavretiu mosta, kým nebude dostatočne prejazdná a spôsobilá tá obslužná komunikácia, ktorá bude ako náhradné dopravené riešenie na čas rekonštrukcie,“ vysvetlil prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Kedy sa začne oprava?

Opravovať most teda začnú až po splnení tejto podmienky. „Či sa to udeje v priebehu jedného dňa alebo týždňa ja teraz neviem povedať, to závisí od toho zhotoviteľa,“ uviedol prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak

Ako dlho potrvá pokým upravia obchádzkovú trasu, od ktorej priamo závisí aj štart plánovanej rekonštrukcie mosta, zatiaľ isté nie je. Prípravy by podľa prednostu Igora Kršiaka mali prebehnúť ešte tento týždeň. „Investičná akcia musí začať čo najskôr, to znamená, že pokiaľ sa vyrieši ten prvý problém, tak automaticky sa ide do rekonštrukcie,“ dodal prednosta Igor Kršiak.

V galérii prikladáme aj fotografie mosta v Dolných Krškanoch, zachytené 11. apríla 2018!

Most v Dolných Krškanoch neuzavreli
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM