Lucia Lauková Futbal

Modernizácia futbalového štadióna: Mesto bude stáť viac ako 4,6 milióna eur

Mesto Nitra vydalo oznámenie o verejnom obstarávaní na modernizáciu futbalového štadióna v Nitre. Pozrite sa, ako bude vyzerať a kedy by sme sa ho mohli dočkať.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia futbalového štadióna: Mesto bude stáť viac ako 4,6 milióna eur
Zdroj: uvo.gov.sk

Mesto Nitra a Nitrianska investičná akciová spoločnosť ako obstarávateľ vydal 4. júla oznámenie o spoločnom verejnom obstarávaní. Súčasťou verejnej súťaže je aj modernizácia a dostavba štadiónu FC Nitra. Ako vyplýva zo verejnej technickej správy priloženej k materiálom o zákazke návrh rieši dostavbu areálu tak, aby bol atraktívny i mimo prevádzky hlavnej funkcie a preto sú v areáli navrhované objekty tak aby boli dostupné i pri čiastočnom uzatvorení areálu. „Hneď pri hlavnom vchode je po pravej strane riešený areál ihrísk . Hlavnou časťou riešenia je návrh nových tribún po celom obvode hlavného ihriska s umiestnením mnohých funkcií vo vnútorných priestoroch tribún(hlavne hygienické a sociálne priestory pre návštevníkov, zdravotná služba a bufety ako i sklady pre prevádzku štadióna,“ uvádza sa v technickej správe.

Vyhrievaný trávnik

Ako sa ďalej uvádza v technickej správe pri jestvujúcej tribúne v západnej časti v nárožiach tribún sú navrhnuté dve budovy pre hráčov Akadémie , ubytovanie a stravovanie. V areáli nebudú chýbať spevnené plochy a projekt ráta aj s výsadbou zelene. "Príde k doplneniu a k preložkám inžinierskych sieti. Na hlavnom ihrisku s prírodným trávnikom sa uvažuje s oddrenažovaním, vykurovaním a zavlažovaním nového trávnika, " píše sa v technickej správe.

Posunú ihrisko

Tribúny s novým ihriskom budú musieť kvôli kontaktu so stožiarmi osvetlenia ihriska posunúť 2 m na západ. Ako uvádza návrh tréningové ihriská budú s prírodným a umelým trávnikom. Pre potreby parkovania sa vytvoria nove parkovacie plochy hlavne pre hráčov, VIP a médiá.

Kapacita 7480 divákov

„Prestavba štadióna predstavuje stavebnotechnické úpravy podľa kritérií UEFA na štadión kategórie 3 s kapacitou 7480 divákov. Vybudujú sa tri nové zastrešené tribúny pozdĺž severnej, východnej a južnej strany hracej plochy,“ stojí v popise návrhu. Východná jestvujúca tribúna sa bude rekonštruovať pre potreby a požiadavky UEFA. Súčasťou prestavby bude aj rekonštrukcia a vybudovanie nových parkovísk.

Štadión v číslach

Odhadovaná suma modernizácie štadióna je vo výške 4 649 086,11 eur bez DPH. Zákazka platí v intervale od dátumu začatia 1.októbra 2016 do dátumu ukončenia 30. apríla 2019. Plocha časti riešeného areálu predstavuje 37 200 m2. Celkový počet sediacich divákov je 7 480. Z toho jestvujúca tribúna A 2718 divákov, nové tribúny B 1600 divákov, tribúna C, 1562 divákov a tribúna D 1600 divákov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM