Lucia Lauková Šport Futbal

Modernizácia futbalového štadióna FC Nitra: Začať by sa mala v januári 2018

Prestavba futbalového štadióna FC Nitra sa prekladá na rok 2018. Podľa našich informácii zatiaľ zmluvu so zhotoviteľom mesto nepodpísalo.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia futbalového štadióna FC Nitra: Začať by sa mala v januári 2018
Zdroj: uvo.gov.sk

Rekonštrukcia futbalového štadióna má trvať od januára do júna 2018. Úspešným uchádzačom vo verejnej súťaži sa stala firma Inpek, ktorej najvýhodnejšiu ponuku verejný obstarávateľ, Nitrianska investičná, prijal.

Zmluvu zatiaľ nepodpísali

Spoločnosť Inpek ponúkla najnižšiu cenu za práce v 1. etape modernizácie štadióna, a to 2 252 296,94 eur s DPH. Ako nám prezradil obchodný riaditeľ spoločnosti Inpek, Jozef Bóňa, zmluva nie je zatiaľ podpísaná zo strany mesta. O vyjadrenie sme požiadali aj radnicu, do uzávierky článku nám však odpoveď neposlala.

Prestavba za 180 dní

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva 23. novembra povedal primátor, že by bol radšej keby sa práce urobili kompletne a nie na etapy. „Malo by sa to riešiť január až jún a moja snaha je aby sa to vyriešilo kompletne. To znamená, nie prvá etapa, v ktorej sa nedá nájsť ani predĺženie tribúny a prekrytie spodných sedačiek ani odbúranie celého valu, to sa nedá tam nájsť v prvej etape, je to v druhej etape. Naša snaha je urobiť tak harmonogram aby sme všetko stihli za 180 dní, ktoré budú k dispozícii,“ povedal primátor Nitry, Jozef Dvonč

Foto: ilustračné

Celá prestavba štadióna FC Nitra má stáť 4 350 741,15 eur bez DPH. Rekonštrukcia predstavuje, podľa zmluvy, stavebno-technické úpravy podľa kritérií UEFA na štadión kategórie 3 s kapacitou 7 480 divákov. Vybudovať sa majú tri nové zastrešené tribúny pozdĺž severnej, východnej a južnej strany hracej plochy. Východná tribúna (jestvujúca) sa bude rekonštruovať pre potreby a požiadavky UEFA. Súčasťou prestavby budú aj ďalšie stavebné práce uvedené v realizačnej dokumentácii.

Búracie práce by sa podľa primátora mohli začať už v decembri, po skončení ligy. „Ale predpokladám skôr ten termín január až jún. Je to nevyhnutný predpoklad aby na budúci rok FC Nitra nastúpilo riadne do súťaže,“ dodal primátor Nitry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM