Lucia Lauková Správy

Mládež si v Nitre krátila večer popíjaním: Dievča (14) nafúkalo 1,2 promile

Na verejných priestranstvách v Nitre je zakázané piť. To by si mala po tejto skúsenosti zapamätať mládež, ktorú priamo s fľaškou borovičky pristihla na verejnosti mestská polícia.

Ilustračný obrázok k článku Mládež si v Nitre krátila večer popíjaním: Dievča (14) nafúkalo 1,2 promile
Foto: Slávka Kellová

Na obrubníku pri ceste neďaleko rieky sedela skupinka mladých ľudí. Ukázalo sa, že večer si krátili popíjaním alkoholu. Ako uvádza web mestskej polície v Nitre, hliadka si všimla, že na zemi je položená fľaša borovičky. Nasledoval preto krátky pohovor o pití alkoholu na verejných miestach, kde je to v Nitre zakázané. „Počas pohovoru s nimi zistili, že všetci sú zjavne pod vplyvom alkoholu,“ opisuje MsP v Nitre.

Dychová skúška

Za účelom zistenia totožnosti sa večerné stretnutie presunulo na útvar mestskej polície, kde sa podrobili dychovej skúške. V skupinke boli aj neplnoleté dievčatá, ktoré mali na polícii priznať, že pili borovičku.

„Jednému zo šestnásťročných dievčat z obce Jarok namerali hodnotu 0,22 promile, druhej mladistvej z Nitry 0,6 promile a u štrnásťročného maloletého dievčaťa z obce Jarok prístroj určil objemové percento alkoholu v krvi na hodnotu 1,2 promile,“ píše mestská polícia na svojom webe.

Najstarší dostal pokutu

Neplnoleté dievčatá si podľa polície prevzali rodičia. Okrem nedospelých dievčat sa však v skupinke nachádzali aj ďalšie dve dospelé osoby. „Dvadsaťjeden­ročnému mužovi uložili pokutu v blokovom konaní za priestupok, ktorého sa dopustil tým, že poskytol alkohol dvom mladistvým a jednému maloletému dievčaťu. Druhú predvedenú osobu, ženu vo veku osemnásť rokov, doriešili za priestupok konzumovania alkoholu na verejnom priestranstve, kde je to zakázané všeobecne záväzných nariadením mesta Nitry,“ dodáva MsP v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM