Lucia Lauková Správy

Minister ocení inovatívne činy slovenských podnikateľov: Víťazov vyhlásia v Nitre

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky vyhlásilo desiaty ročník súťaže o Cenu ministra hospodárstva SR Inovatívny čin roka 2016. Kto získa ocenenie sa dozvieme v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Minister ocení inovatívne činy slovenských podnikateľov: Víťazov vyhlásia v Nitre
Zdroj: TASR

Slovenskí podnikatelia do nej môžu prihlásiť svoj produkt, proces alebo službu, ktoré inovovali v roku 2016. Cieľ súťaže o Cenu ministra hospodárstva SR „Inovatívny čin roka“ je upozorniť širokú verejnosť na zaujímavé inovačné aktivity slovenských podnikateľov.

Počas deviatich doterajších ročníkov sa podnikatelia, združenia, výskumné organizácie a vysoké školy uchádzali o jednotlivé ceny s viac ako 280 inovatívnymi projektmi. Súťaž pre Ministerstvo hospodárstva SR pripravuje Slovenská inovačná a energetická agentúra.

Súťažné kategórie

Súťažiť možno v troch kategóriách: Výrobková inovácia, Technologická inovácia a Inovácia služby (netechnologický proces). Vlani si ocenenia odniesol napríklad virtuálny trenažér na moderné zážitkové tréningy zamestnancov, originálne riešenie metrologickej kontroly vážiacich zariadení či výučbový portál e-learning na odborné personálu vo zváraní. Úspech zožala aj aplikácia kolaboratívneho robota alebo zariadenie na dávkovanie a predaj nebalených pekárenských výrobkov.

Prebieha prihlasovanie

Do tohtoročnej súťaže sa môže prihlásiť každá právnická osoba so sídlom na území Slovenskej republiky a fyzická osoba -podnikateľ s bydliskom na území Slovenskej republiky. Kompletne vyplnenú prihlášku treba zaslať najneskôr do 13. apríla 2017 na e-mailovú adresu organizátora: sutaz@siea.gov.sk a zároveň poštou na adresu organizátora: Slovenská inovačná a energetická agentúra, Bajkalská 27, 827 99 Bratislava. Obálku treba označiť nápisom: Inovatívny čin roka.

Finančné odmeny

Výhercovia môžu získať finančnú odmenu v hodnote 7000 eur, 5000 eur a 3000 eur. Slávnostné vyhlásenie výsledkov bude 23. mája v rámci 24. ročníka Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Nitre. Podmienky súťaže a podrobné informácie nájdete na internetovej stránke Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry: www.siea.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM