Lucia Lauková Samospráva

Mestskú ubytovňu v Nitre chce radnica prestavať: Vzniknúť má 35 bytov

Mesto Nitra chce prestavať objekt ubytovne na bytový dom. Vzniknúť by malo 35 nových bytov. Pre sociálne znevýhodnených chce radnica zriadiť byty nízkeho štandardu.

Ilustračný obrázok k článku Mestskú ubytovňu v Nitre chce radnica prestavať: Vzniknúť má 35 bytov
Zdroj: Dnes24.sk

Z mestskej ubytovne na Hlbokej ulici v Nitre by mal vzniknúť bytový dom. Zariadenie s kapacitou 56 obytných miestností slúži na ubytovanie sociálne znevýhodnených obyvateľov mesta Nitra. Ako uviedol Igor Kršiak na decembrovom mestskom zastupiteľstve , mesto má už dlhodobo zámer prestavať tento objekt na bytový dom.

35 nových bytov

Prestavaná ubytovňa na bytový dom by podľa Igora Kršiaka mala poskytnúť 35 bytových jednotiek o výmere do 50 m2. „Momentálne je spracovaná projektová dokumentácia a mesto sa ide uchádzať o dotačnú podporu z Ministerstva výstavby a o podporu štátneho fondu rozvoja bývania, tým pádom by došlo ku generálnej prestavbe tohto objektu na nájomné byty,“ povedal Igor Kršiak.

Postavia nový objekt

Myšlienku poskytovania bytov sociálne znevýhodneným skupinám obyvateľov však mesto Nitra nezahodilo. Ako informoval Igor Kršiak v Starom meste na Súlovskej ulici chce mesto postaviť bytové domy nízkeho štandardu. „Tam by práve mali vzniknúť kapacity, ktoré by poskytli bývanie týmto cieľovým skupinám,“ dodal Igor Kršiak. V terajšej ubytovni je podľa Igora Kršiaka, obsadených 5 až 7 bytov. Projekt bol zaradený medzi priority mesta a krytý z rozpočtu. Riešený má byť v budúcom roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM