Lucia Lauková Správy

Mestskému kúpeľu vyčítajú nedostatky: Podľa radnice sú bazény v stopercentnom stave

Od rekonštrukcie Mestského kúpeľa ubehli tri mesiace. Na sociálnej sieti sa objavila vlna kritika na aktuálny stav.

Ilustračný obrázok k článku Mestskému kúpeľu vyčítajú nedostatky: Podľa radnice sú bazény v stopercentnom stave
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Počas letnej sezóny bol Mestský kúpeľ uzavretý. Dôvodom bola rekonštrukcia za 161-tisíc eur. Pred opravou boli bazény v havarijnom stave, nevyhovovali ani rozvody vody. Na problém upozornilo aj prasknuté potrubie.

Rekonštrukcia trvala do októbra. Začiatkom tohto roka sa objavila na sociálnej sieti kritika na aktuálny stav bazénov. Radnica priznala niekoľko drobných nedostatkov.

Vo štvrtok 16. januára prebehla v kúpeli priebežná plánovaná kontrola. Zúčastnili sa jej prednosta mestského úradu Martin Horák, šéf odboru investičnej výstavby František Halás, vedúci oddelenia športových zariadení v Službyte Nitra Miloš Dovičovič a dodávateľ stavby.

Našli drobné nedostatky

O výsledku kontroly informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek. „Našli sa drobné nedostatky, ako napríklad to, že na niektorých miestach sa dostal pod protišmykovú podlahu vzduch a na mieste pri žľaboch preteká voda, ale iba v minimálnom rozsahu, doslova slzí,“ prezradil pre spravodajský portál Dnes24 hovorca mesta.

„Tieto drobné nedostatky budú odstránené v pondelok,“ ubezpečil Tomáš Holúbek.

Prevádzka plavárne podľa jeho slov nie je narušená a kúpeľ funguje úplne štandardne. „Bazén je v stopercentnom stave,“ uistil hovorca.

V kontrolách budú pokračovať

Ďalšia priebežná kontrola je naplánovaná o mesiac. „V kúpeli sa tiež robia pravidelné tlakové skúšky, ktoré sú úplne prirodzené, keďže sa počas rekonštrukcie menili desiatky metrov potrubí,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Radnica chce pokračovať v zlepšovaní stavu Mestského kúpeľa. Plánuje rekonštruovať aj sprchy a sociálne zariadenia. „Termíny ani výšku investície v tejto fáze ešte nevieme upresniť,“ dodal Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Rekonštrukcia Mestského kúpeľa v Nitre je hotová: FOTO bazénov + CENNÍK
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM