Lucia Lauková Samospráva

Mestské časti Nitry si rozdelili 2,7 milióna eur: Použité budú aj na opravy ciest

Nitrianska radnica rozdelí medzi sedem mestských častí sumu 2,7 milióna eur. Pozrite, sa akú čiastku získala vaša mestská časť.

Ilustračný obrázok k článku Mestské časti Nitry si rozdelili 2,7 milióna eur: Použité budú aj na opravy ciest
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica rozdelí medzi sedem mestských častí sumu 2,7 milióna eur. Peniaze sú určené na menšie investičné akcie, ktoré sa na sídliskách, v starom meste i v okrajových štvrtiach Nitry budú v tomto roku realizovať.

Priority mestských častí

Poslanci vyčlenili peniaze pre výbory mestských častí (VMČ) už v rozpočte na tento rok. Na svojom februárovom rokovaní zastupiteľstvo rozhodlo, na ktoré konkrétne akcie budú financie využité. „Bude sa to robiť podľa toho, čo si výbory mestských častí dali do svojich priorít. Zároveň bolo všetko odsúhlasené aj na úrovni vedenia mesta a investičného oddelenia, aby sme mali veci zladené tak, že jednotlivé investície budú projektovo pripravené a zároveň sa zmestia aj do finančných limitov VMČ,“ povedal primátor Jozef Dvonč.

Prerozdelenie peňazí

Najväčšie nitrianske sídliská Klokočina, Chrenová a Diely dostanú z mestského rozpočtu po pol milióne eur. Staré mesto získa 450 000 eur, sídlisko Čermáň 200 000 eur, Horné a Dolné Krškany 250 000 eur a mestská časť Zobor a Dražovce 300 000 eur. Jednotlivé VMČ plánujú využiť peniaze na takmer 70 menších investičných akcií. Sú medzi nimi predovšetkým opravy komunikácií, výstavba nových parkovacích miest, rekonštrukcie verejného osvetlenia, ale aj vybudovanie menších úsekov kanalizácie či vodovodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM