Správy

Mesto uvažuje nad predĺžením pešej zóny: Siahať by mohla až k Mlynom

Pešia zóna by mohla zaberať väčšiu časť centra mesta ako doposiaľ. Radnica uvažuje nad jej rozšírením.

Ilustračný obrázok k článku Mesto uvažuje nad predĺžením pešej zóny: Siahať by mohla až k Mlynom
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Zámer predĺžiť nitriansku pešiu zónu bližšie k obchodnému centru hovorca mesta potvrdil. „Áno, vedenie mesta nad tým naozaj uvažuje,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Jedným dychom však dodáva, že myšlienka je iba v počiatočných fázach a k jej realizácii čaká mesto ešte veľmi dlhá cesta.

Primátor Marek Hattas už dokonca mal na túto tému rokovanie s odborníkom zo Slovenskej technickej univerzity (STU), na ktorom sa zúčastnil aj mestský dopravný inžinier a vedúci odboru dopravy.

„Bavili sme sa o širších dopravných vzťahoch, o možnostiach zásobovania aj o spoločnom fungovaní nemotorovej a motorovej dopravy,“ napísal pred časom na sociálnej sieti nitriansky primátor.

Dopravné riešenie

Pešiu zónu by chcelo mesto predĺžiť až po roh Štúrovej ulice. „Táto zmena obnáša riešenie mnohých vecí, najmä však posúdenie dotknutých križovatkových úsekov, vyriešenie smerovania MHD a posúdenie ďalších dopravných vzťahov v tejto časti mesta,“ pripomína hovorca.

Kedy by mohlo k zmenám dôjsť zatiaľ isté nie je. „Vzhľadom na to, v akom počiatočnom štádiu sme, je teraz veľmi predčasné stanovovať akékoľvek termíny realizácie,“ konštatuje Tomáš Holúbek, hovorca mesta.

V súčasnosti je pešia zóna dlhá približne 380 metrov. Ak by siahala až po roh Štúrovej ulice, mohla by mať okolo 600 metrov.

Čo je cieľom zmeny?

Podľa hovorcu je cieľov zamýšľaného rozšírenia pešej zóny až k Mlynom viac. „Je to v prvom rade zatraktívnenie verejného priestoru v samotnom centre Nitry. Rovnako tiež chceme rozšíriť verejný priestor, v ktorom je najväčšia intenzita chodcov prechádzajúcich z Mlynov a tržnice na dnešnú pešiu zónu a opačne. No a samozrejme, je to aj naša snaha držať sa regulatívu schváleného Územného plánu,“ vymenúva hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM