Správy

Mesto otvorilo svoje materské školy: Nastúpilo do nich vyše tisíc detí

Materské školy budú otvorené aj v utorok. Od stredy 3. marca však platia nové opatrenia a dotknú sa aj fungovania materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Mesto otvorilo svoje materské školy: Nastúpilo do nich vyše tisíc detí
Zdroj: TASR/František Iván

Od 1. marca znovuotvorili v Nitre všetkých 28 materských škôl. V pondelok o tom informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Z celkového počtu 2 566 detí ich v pondelok nastúpilo 1 031. „Vedeli sme, že ich bude o čosi menej, pretože sú prázdniny (deti z rodín, kde sú aj školáci, ostali väčšinou doma),“ dodal hovorca.

Iba s negatívnym testom

Nástup bol podľa radnice bezproblémový. „Iba traja rodičia mali problém preukázať sa negatívnymi testami na Covid. Argumentovali napríklad aj tak, že nikam nechodia. My sme na teste trvali, postupovali sme v zmysle vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva 47/2001 – a teda aspoň 1 rodič musel preukázať negatívny test,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek. Okrem toho museli rodičia podpísať aj vyhlásenie o bezinfekčnosti.

Ako to bude od stredy?

V utorok budú ešte škôlky otvorené, no od stredy 3. marca majú byť školy a škôlky opäť otvorené len pre rodičov z kritickej infraštruktúry.

„My musíme zistiť, koľko rodičov bude chodiť do práce prezenčne a teda, aký bude záujem o umiestnenie detí do škôlky,“ uviedol hovorca.

Od stredy má platiť aj opatrenie, aby sa zamestnanci a žiaci škôl testovali samotestami dvakrát do týždňa. Mesto Nitra zatiaľ k tejto veci neobdržalo žiadne usmernenie.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM