Lucia Lauková Správy Správy

Mesto Nitra a Nitrianske biskupstvo podpísali memorandum: Zaviazali sa k spolupráci vo viacerých oblastiach

Mesto Nitra a Nitrianske biskupstvo sa dohodlo na spolupráci. Podpisom memoranda sa obe strany zaviazali spolupracovať vo viacerých oblastiach.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Nitra a Nitrianske biskupstvo podpísali memorandum: Zaviazali sa k spolupráci vo viacerých oblastiach
Foto: Rastislav Búgel

Mesto Nitra a Nitrianske biskupstvo podpísali spoločné memorandum o spolupráci, v ktorom sa zaviazali spolupracovať v oblasti rozvoja, prehlbovania a ochrany kultúrneho, duchovného a národného dedičstva, v oblasti sociálnej a charitatívnej služby, podpory školstva, mládeže, cestovného ruchu, vzájomného majetkového usporiadania a šírenia dobrého mena Nitry. Ako dnes informoval hovorca biskupstva Miroslav Lyko, memorandum o spolupráci začalo platiť hneď po jeho podpísaní, ku ktorému došlo v pondelok 23. mája.

„Biskupstvo sa zaviazalo okrem iného spolupracovať s jednotlivými zložkami mesta a tiež v maximálnej možnej miere sprístupniť objekty a priestory na realizáciu úloh a aktivít, ktoré súvisia s oblasťami vzájomnej spolupráce,“ uviedol Lyko.

Mesto Nitra sa zasa v memorande zaviazalo spolupracovať a pomáhať biskupstvu v rámci svojich možností, spolupracovať pri logistickom zabezpečení rôznych aktivít a podujatí či zadarmo poskytovať svoju techniku a vybavenie pri niektorých podujatiach organizovaných cirkvou. Radnica sa tiež zaviazala pomáhať Nitrianskemu biskupstvu pri tvorbe projektov a získavaní rôznych grantov. Mesto okrem toho prisľúbilo aj podporu pre zariadenia biskupstva určené na pomoc a službu chudobným, chorým a trpiacim.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM