Lucia Lauková Správy

Mesto duchov: Priestory obchodného domu zívajú prázdnotou, FOTO

V obchodných domoch by za iných okolností pulzoval život. Obrovské stavby teraz zívajú prázdnotou.

Ilustračný obrázok k článku Mesto duchov: Priestory obchodného domu zívajú prázdnotou, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Koronavírus takmer úplne zastavil život aj v nákupných centrách. Obchody by sa v tomto čase predháňali v najlepších zľavách. Ľudí by lákali na najnovší tovar.

O tom, že je všetko inak, vás presvedčia aj fotografie z jedného z nákupných centier na sídlisku Chrenová. V týchto dňoch je, podobne ako ďalšie nákupné centrá či ulice mesta, ľudoprázdne.

Dlhé rady

Pre hrozbu koronavírusu sú viaceré prevádzky, s výnimkou napríklad potravín, lekární, drogérií či pôšt, zatvorené. Kvôli prísnejším bezpečnostným opatreniam Úradu verejného zdravotníctva sa však vytvárajú pred niektorými otvorenými predajňami rady.

Dlhé rady si vystojíte aj pred poštou. Zákazníkov totiž vybavujú postupne. Počet osôb na pobočke je limitovaný veľkosťou predajnej plochy. Na 25 metrov štvorcových pripadá jeden zákazník. Okrem toho pošty fungujú v skrátenom režime.

Obmedzenie pohybu

Mimoriadna situácia náš čaká aj počas sviatkov. Opatrenia majú zabrániť stretávaniu sa osôb, ktoré nežijú v spoločnej domácnosti, ako aj vycestovaniu mimo okres.

Výnimkou je dochádzanie za prácou alebo podnikateľskou činnosťou. Opatrenie sa tiež nevzťahuje na nevyhnutné nákupy potravín či liekov, alebo návštevu zdravotníckeho zariadenia.

Obmedzenie pohybu vstúpi do platnosti v stredu 8. apríla o 00.00 hod a skončí sa v pondelok 13. apríla o 23:59 hod.

V galérii si pozrite zábery z vyľudneného nákupného centra v Nitre!

Nitrianske obchodné centrum počas pandémie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM