Lucia Lauková Samospráva

Mesačný plat novozvoleného primátora Nitry: TÚTO sumu si Marek Hattas pripíše na účet

Mestskí poslanci na ustanovujúcom zasadnutí schválili výšku mesačného platu novozvolenému primátorovi. Pozrite sa koľko zarobí Marek Hattas.

Ilustračný obrázok k článku Mesačný plat novozvoleného primátora Nitry: TÚTO sumu si Marek Hattas pripíše na účet
Zdroj: TASR

V pondelok 3. decembra sa po zložení sľubu pustilo Mestské zastupiteľstvo na čele s novým primátorom do úradovania. Zastupiteľstvo rokovalo o niekoľkých materiáloch. Jedným z bodov programu bol aj plat aj novozvoleného primátora Nitry, Mareka Hattasa.

Marek Hattas ako nový primátor Nitry bude mesačne zarábať 4391 eur. Základný mesačný plat je 3 377,16 eur, ale poslanci schválili jeho zvýšenie o 30 %.

Základná čiastka platu 3377,16 eur predstavuje 3,54 násobok priemernej mesačnej nominálnej mzdy zamestnanca hospodárstva SR za rok 2017, čo je 954 eur. Mestský poslanec Miloš Dovičovič predložil pozmeňujúci návrh na zvýšenie platu primátora o 30 % na sumu 4391 eur.

Okrem toho si poslanci volili členov Mestskej rady i sobášiacich poslancov. Poslanci budú hlasovať aj o projektovom zámere vytvorenia služieb Integračného a komunitného centra v Nitre, ktoré má vzniknúť pri Nitrianskej komunitnej nadácii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM