Lucia Lauková Šport Iné športy

Medzinárodné cyklistické preteky: Naživo ich uvidíme aj priamo v Nitre

V poradí 61. ročník medzinárodných cyklistických pretekov budú môcť sledovať aj nadšenci z Nitry. Jedna z etáp povedie priamo cez naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné cyklistické preteky: Naživo ich uvidíme aj priamo v Nitre
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodné cyklistické preteky pod názvom Okolo Slovenska sa budú konať od 7. do 11. júna 2017. Tešiť sa na ne už oficiálne môžu aj nitrianski priaznivci tohto športu. Cyklisti počas jednej z etáp zavítajú aj priamo pod Zobor. Ako nás informoval hovorca Karol Školník, organizátori pretekov rokovali aj s primátorom Nitry.

Cyklisti pôjdu cez Nitru

„Môžem vám potvrdiť, že trasa pretekov Okolo Slovenska povedie aj cez Nitru,“ povedal Karol Školník. Ako však dodal, mapa a detaily trasy budú zverejnené až v priebehu budúceho týždňa. Cyklisti by mali do Nitry doraziť 9. júna okolo 17.00 h. „Trasa z Banskej Bystrice bude končiť v Nitre pri hokejovom štadióne. Odtiaľ budú potom cyklisti opäť štartovať,“ prezradil Karol Školník.

Svetová účasť

Zaujímavejšie robí preteky aj fakt, že sa na ich môžu zúčastniť aj mená svetovej cyklistiky. Práve nasledujúci 61. ročník medzinárodných pretekov postúpil do vyššej kategórie 2.1, teda úrovni, ktorá umožňuje štart tímom World Tour. „Vyše 140 profesionálov môžete tento rok povzbudzovať k víťazstvám. Štartujeme v Levoči a končíme v Trnave. Počas dojazdov bude pre prítomných fanúšikov pripravený bohatý program, ktorý vyvrcholí dvojdňovým "Cajgelvíkendom“ v Trnave," píše sa v na FB profile udalosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM