Lucia Lauková Správy

Maturanti zbystrite pozornosť: SPU v Nitre ponúkne 2 nové študijné programy

Od nového akademického roka pribudnú v možnostiach štúdia na SPU v Nitre dva nové a jeden rozšírený štúdijný program. Prihlášky je možné posielať do konca apríla tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Maturanti zbystrite pozornosť: SPU v Nitre ponúkne 2 nové študijné programy
Zdroj: TASR

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU) ponúkne od nového akademického roka dva nové študijné programy a jeden rozšírený.

Nové študijné programy

Na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU budú môcť záujemcovia študovať akreditovaný nový bakalársky študijný program Potraviny a technológie v gastronómii. Prihlášky na štúdium môžu podávať do konca apríla tohto roka.

„Na Technickej fakulte SPU je akreditovaný nový program Výrobné technológie pre automobilový priemysel, ako aj rozšírený program Obchodovanie a podnikanie s technikou, ktorý bude zabezpečovaný v spolupráci s Technickou fakultou Českej zemědělskej univerzity v Prahe. Záujemcovia sa na ne môžu prihlásiť do konca marca tohto roka,“ informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová. Podľa dekanov oboch fakúlt nové programy reflektujú požiadavky praxe a obsahujú výskumný potenciál, ktorý je čoraz viditeľnejší vo svete.

Uplatnenie absolventov

Absolventi študijného programu Potraviny a technológie v gastronómii sa uplatnia ako manažéri cateringových spoločností, stravovacích zariadení, výroby a predaja lahôdkarských a cukrárskych výrobkov či technológovia výroby pokrmov a nápojov.

Absolventi programu Výrobné technológie pre automobilový priemysel si nájdu uplatnenie ako výrobní technológovia, programátori obrábacích strojov, konštruktéri či pracovníci odbornej technickej kontroly.

Štúdium v Čechách

Program Obchodovanie a podnikanie s technikou pripravila SPU v spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou (ČZU) v Prahe. Absolventi budú pripravovaní pre oblasť podnikania, obchodovania s technikou a riadenia prevádzky strojov a technických systémov vo výrobných a obchodných firmách a výrobných podnikoch, najmä agropotravinárskeho komplexu. V rámci organizácie štúdia sa prvá polovica štúdia bude realizovať na Technickej fakulte ČZU v Prahe, druhá na Technickej fakulte SPU v Nitre. Po úspešnom ukončení štúdia obe univerzity vydajú absolventovi spoločný doklad.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM