Lucia Lauková Krimi

Maskovaný FANTÓM nekradol len na Zobore: Vyčíňal aj v Česku a v Poľsku, VIDEO

Medzi obyvateľmi Zobora sa šíril strach zo zlodeja, ktorý sa ľuďom motal po pozemkoch. Páchateľa zachytili aj domové kamery. Už je v rukách polície.

Ilustračný obrázok k článku Maskovaný FANTÓM nekradol len na Zobore: Vyčíňal aj v Česku a v Poľsku, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Zobor a Zoborčania

Nepríjemnú skúsenosť s maskovaným mužom majú mať desiatky obyvateľov Zobora. Pri pokuse o vlámanie ho zachytili aj kamery na dome.

Nitrianska polícia potvrdila, že v mestskej časti Zobor naozaj zaznamenali v druhej polovici roka 2023 zvýšený nápad majetkovej trestnej činnosti.

Neznámeho muža údajne neodradil ani zabezpečovací systém. Kradnúť si trúfol dokonca aj vtedy, keď boli obyvatelia domácnosti doma. Na vyhliadnuté miesto sa vraj vracal opakovane.

Prečítajte si tiež

Chodil od domu k domu

Keď neuspel, chodil od domu k domu. „Ráno bol u nás aj u susedov, k nám sa nedostal, lomcoval vchodovými dverami aj napriek alarmu, ktorý blikal. Utiekol ako sme vybehli, je nahlásený už na polícií. Vracia sa na miesta, kde ho vyrušili, alebo si bol obzrieť miesto. U nás bol už druhýkrát,“ upozornil obyvateľ Zobora.

Podobnú skúsenosť má aj Petra. „Tiež sme mali rušnú noc a absolútne sme nespali,“ napísala na sociálnej sieti.

Očití svedkovia zlodeja opisujú ako štíhleho vysokého muža. Tvár a hlavu si kryje kuklou a šiltovkou.

Zadržali ho v Poľsku

Polícia na hlásenia obyvateľov reagovala a v lokalite posilnila hliadky za účelom zadržania podozrivej osoby. Zlodej však neúradoval len na území Slovenska, ale aj za hranicami.

„Polícia v druhej polovici roka 2023 zaznamenala v mestskej časti Nitra-Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce 8 prípadov porušovania domovej slobody v súbehu s krádežou finančnej hotovosti. S poškodenými obyvateľmi mestskej časti Nitra-Zobor polícia intenzívne spolupracovala a na základe získaných kamerových záznamov bola osoba páchateľa spojená s inými obdobnými skutkami v rámci SR a CZ,“ informovala policajná hovorkyňa Jana Šinková.

„V súvislosti so skutkami, ktoré boli napadnuté v roku 2023 v mestskej časti Nitra-Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce uvádzame, že podozrivá osoba, ktorá sa mala dopúšťať vyššie uvedených skutkov bola zadržaná v Poľskej republike, kde sa tak isto dopúšťala majetkovej trestnej činnosti. Osoba páchateľa je stíhaná väzobne v Poľskej republike, s ktorou polícia SR spolupracuje na objasnení napadnutých skutkov v rámci SR,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa.

Ide o HOAX!

Na sociálnej sieti sa však šírili príspevky, ktoré upozorňovali na pokusy o vlámania na Zobore aj v januári tohto roka. Podľa polície ide o hoax.

„Nakoľko v súčasnosti nemáme v mestskej časti Nitra-Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce zaznamenaný nápad majetkovej trestnej činnosti, obyvatelia Zobora a Nitrianskych Hrnčiaroviec nemusia mať obavu o svoj majetok,“ ubezpečila polícia.

Obyvateľom odporúča, aby svoj majetok chránili uzamykaním rodinných domov a vozidiel a v prípade zaznamenania protiprávneho konania kontaktovali políciu na linku 158.

„Informácie ohľadom príspevkov, ktoré sa v súčasnosti prezentujú na FB ohľadom krádeží na Zobore sa doposiaľ z našej strany nepotvrdili, neevidujeme na OKP žiadne trestné oznámenie a z toho dôvodu sme názoru, že sa jedná o Hoax,“ konštatuje hovorkyňa KR PZ v Nitre Jana Šinková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Facebook.com/Zobor a Zoborčania
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM